Sport

BRAȘOV. LNH. Meci nebun în debutul semifinalei Corona – Sport Club Miercurea Ciuc. Nu se știe când se va juca finala

 

Seria semifinalei Ligii Naționale la hochei pe gheață Corona Brașov – Sport Club Miercurea Ciuc a debutat la Patinoarul „Olimpic” cu o partidă nebună. „Lupii” s-au impus cu 4-3, după prelungiri, și conduc cu 1-0 în confruntarea care se decide în sistemul cel mai bun din 5 meciuri.

În fața unor tribune mai mult goale decât pline, „lupii” au început dezamăgitor confruntarea și nu au existat în primele două reprize. Norbert Rokaly, în minutul 5, și Valchar, în minutul 22, au dus scorul la 2-0 pentru ciucani, rezultat care a rezistat până după a doua pauză. Brașovenii au revenit în meci în minutul 45, când Tendler a marcat cu ajutorul portarului Onodi. Borysenko a restabilit egalitatea după doar 72 de secunde, însă oaspeții au trecut din nou în față, după ce Belov a marcat în superioritate, cu o torpilă de la linia albastră. Ai noștri nu au cedat și Lee a egalat din nou și a stabilit rezultatul la finalul timpului regulamentar, 3-3. „Lupii” au dominat clar perioada de prelungiri, iar Borysenko a marcat în minutul 65 golul unei victorii pe care ai noștri au meritat-o pentru ce au arătat după cea de-a doua pauză.

Astfel, Corona conduce cu 1-0 la general în seria care se decide în sistemul cel mai bun din 5 confruntări.

Partida a doua va avea loc luni, tot la Patinoarul „Olimpic”, după care duelul se va muta în Harghita.

Probleme cu finala

Federația Română de Hochei se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește finala acestui sezon din Liga Națională.

Astfel, este practic imposibil ca ultimul act să se încheie până pe 19 aprilie, când este programată reunirea echipei naționale pentru Campionatul Mondial, divizia I, grupa B, care va începe pe 28 aprilie, la Tallinn, în Estonia.

Prezent la meciul din această seară, Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, a menționat că, în acest moment, nu se știe când va avea loc finala.

„Sper să o jucăm în această primăvară. Nu aș vrea să o amânăm pentru la toamnă. Totodată, nu putem amâna reunirea lotului național. Momentan, nu știm ce vom face”, a spus Hălăucă.

FOTO: Facebook Corona Brasov Wolves


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button