Sport

BRAȘOV. Laszlo Balint, în Coreea de Sud!!!

 

Pe blogul său, pipetafotbalului.com (foto), antrenorul brașovean de fotbal a relatat că a ajuns în Coreea de Sud, la invitația bunului său prieten Cristi Dănălache, atacant la echipa Gyeongnam FC.

Cei doi au fost coechipieri la Unirea Urziceni, grupare cu care au câștigat titlul în România.

Aflat în Changwon, Laszlo Balint a relatat că a rămas impresionat de ceea ce a observat la o formație din partea a doua a clasamentului din liga secundă sud-coreeană: „Nu știu dacă sunt în România 3-4 echipe de primă ligă care să beneficieze de condițiile de pregătire pe care le-am văzut aici, iar ce am observat la antrenamentele lor m-a surprins. Calitatea fizică și tehnică a jucătorilor sud-coreeni este excelentă. Iar străinii care evoluează aici, în liga a doua… Nu vreau să vorbesc prostii sau să îmi atrag antipatii, dar nu cred Steaua și-ar permite să aducă asemenea jucători. Bineînțeles, aspectul financiar contează foarte mult, în ultima perioadă țările din Asia au început să investească serios în fotbal, iar Coreea de Sud nu face excepție”.

Laszlo Balint a aflat că majoritatea ședințelor de pregătire durează circa două ore, iar fotbaliștii se implică tot timpul 100%. Apoi, toți fotbaliștii stau în complexul sportiv (așadar, cantonament non-stop) și fac câte un antrenament suplimentar zilnic, în sala de forță.

De asemenea, a constatat că „adaptarea jucătorilor străini poate fi greoaie, din cauza faptului că sud-coreenii sunt foarte naționaliști și acceptă foarte greu sau deloc că cineva poate fi mai bun decât ei”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button