Sport

BRAȘOV. Ioan Mandoca: „Nu trebuie să existe un «război» între ACS Steagul Roșu Brașov și AS «SR» Brașov. Este loc pentru toată lumea”

 

Ioan Mandoca, fost jucător și conducător la FC Brașov, a ales să se alăture proiectului celor de la ACS Steagul Roșu, dar consideră că nu trebuie să existe un „război” între formația la care activează în acest moment și gruparea înființată de Liga Suporterilor Stegari, AS „SR” Brașov.

„Din păcate, am văzut cu toții ce s-a întâmplat cu FC Brașov în ultimii ani. Este un șoc că s-a ajuns în această situație. Nu se poate ca din 2005 să se acumuleze datoriile acestea. Întrebarea este de ce nu s-a încercat salvarea echipei, de ce nu s-a făcut ceva pentru ieșirea din insolvență, cum s-a întâmplat la Dinamo sau la CFR Cluj? Cred că principalii vinovați sunt cei care au condus clubul. Apoi, Ioan Nicolae nu cred că a știut să îi supravegheze pe cei care au avut pixul în mână. O.K., a dispărut FC Brașov; de acum, important este să se facă ceva pentru fotbalul brașovean”, a menționat Mandoca.

Despre faptul că sub Tâmpa a luat naștere și formația AS „SR” Brașov, cea a fanilor „stegari”, Mandoca a comentat: „Eu și Steagul Roșu Brașov nu am vorbit niciodată despre faptul că ne dorim istoria și palmaresul actualei FC Brașov. Eu am ales această echipă, pentru că am fost dorit aici. Edi Gherghe a venit și mi-a prezentat acest proiect. De dincolo nu am fost contactat de nimeni. Nu puteam merge unde nu am fost dorit. Eu nu îmi doresc un «război». Nu trebuie să existe un «război» între cele două entități. Nu vrem să intrăm într-o competiție, este loc pentru toată lumea. Am citit comentarii în care am fost făcut pupincurist. Mă doare să văd așa ceva, dar țin să le trasmit celor care cred asta despre mine că nu am fost foarte mult conducător la FC Brașov tocmai pentru că nu am fost pupincurist. Totuși, Edi Gherghe a făcut această echipă acum 10 ani. De ce nu a sărit nimeni atunci s-o conteste? De ce fanii vor acum numele de Steagu Roșu, de ce nu își doresc să se numească FC Brașov? Istoria, tradiția și palmaresul actualei FC Brașov trebuie să ajungă la cine le merită, la cine va reuși să ajungă din nou sus. Cred că în câțiva ani se va decide acest lucru”.

Fără îndoială, aspectul financiar este unul esențial în lupta pentru dezvoltare și pentru accederea în eșaloanele superioare.

„Nu ascund că mi-aș dori să putem promova an de an, dar trebuie să putem face acest lucru. Până să avem resursele financiare să putem emite pretenții, trebuie să formăm o echipă care să joace un fotbal frumos. Apoi, când ai bani, poți merge mai sus. La AS «SR» Brașov, dacă nu venea Vasile Dochița, nu exista nimic. Este foarte bine că l-au găsit cei de acolo, omul bagă în fotbal banii lui. În ultimii doi ani, FC Brașov a trăit din banii de la Vasile Dochița și din cei de pe transferul lui Chipciu la Anderlecht. Dacă ar fi început mai repede noul proiect și Dochița ar fi băgat acei bani într-o echipă nouă, probabil acum erau undeva spre Liga 2”, a punctat Mandoca, el continuând: „Indiferent că vorbim despre ACS Steagul Roșu sau despre AS «SR» Brașov, dacă se va ajunge mai sus de Liga 3, cred că va fi nevoie de implicarea autorităților locale. Asta dacă nu apare o altă sursă de venit. De exemplu, să fie atrase mai multe firme care să contribuie cu o sumă de bani în fiecare lună la bugetul echipei”.

CITEȘTE ȘI: 

Steaguri fluturânde

BRAȘOV. ACS Steagul Roșu Brașov vs. AS „SR” Brașov. „Formația suporterilor nu va putea să folosească niciodată denumirea «Steagul Roșu»”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare