Sport

BRAȘOV. Ioan Achiriloaie: „La Jocurile Olimpice îmi doresc să confirm că sunt măcar aproape de primii 30 de sportivi ai lumii”

 

Corona Brașov are în acest moment doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc în perioada 9-25 februarie 2018 în Coreea de Sud, la PyeongChang.

Este vorba de schiorii Ioan Achiriloaie, care va concura în probele de coborâre și Super-G, și Alexandru Barbu, care va lua startul la slalom, slalom uriaș și, probabil, compinata alpină. Aproape de calificare este și patinatoarea de viteză Mihaela Hogaș.

Într-o conferință de presă, cei doi schiori au vorbit despre așteptările pe care le au pentru competiția din Coreea de Sud.

„Am reușit din nou să mă calific la Jocurile Olimpice, la fel ca în 2014. În ultimul timp m-am pregătit cu echipa de Cupa Mondială a Sloveniei și cu cea de Cupa Europei a Germaniei. Este un pas imens față de anul trecut. A fost o pregătire interesantă, am învățat lucruri noi și am reușit să le aplic pe pârtie. În zilele următoare, voi pleca în Chile pentru câteva concursuri și antrenamente. La Jocurile Olimpice îmi doresc să confirm că sunt măcar aproape de primii 30 de sportivi ai lumii. Ar fi un rezultat foarte bun dacă aș intra în top 30. Suntem aproape de a face ceva important în schiul alpin, adică de a puncta în Cupa Mondială. Probabil, la coborâre, pe lista de start vor fi între 50 și 70 de sportivi. Pârtia se apropie ca profil de cea de la St. Moritz. Nu se ating viteze foarte mari, în jur de 130 km/h. Este o pârtie interesantă, trebuie făcută o recunoaștere atentă, să poți să o parcurgi cu ochii închiși”, a declarat Achiriloaie.

Alexandru Barbu, care se va ocupa și de pregătirea tinerilor sportivi care vor trece de la cadeți la juniori la Corona Brașov, a comentat: „Mihnea Olteanu este deja lângă mine și încerc să îl învăț cât mai multe. Pregătirea mea decurge foarte bine, am făcut mai multe stagii în această vară. Probele mele la J.O. vor fi slalom și slalom uriaș și sper să am rezultate bune. Dacă totul va merge bine, voi încerca să concurez și la combinată. Acum patru ani am reușit un loc 21, acum sper la o clasare mei bună. Nu putem spune că ne vom «bate» la medalii”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button