Sport

BRAȘOV. Invitație la sărituri cu schiurile…

 
Cu etapele feminine din Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, Râșnov s-a „încălzit” pentru marea provocare a sezonului: găzduirea a două concursuri masculine din competiția elitelor „icarilor moderni”, cum repeta obsesiv Sorin Hobana, atunci când comenta, tonic, la Eurosport. Întrecerile – o premieră pentru România – vor avea loc pe trambulina mare din Valea Cărbunării în week-end-ul 20-22 februarie și vor aduce, pe lângă mulți turiști iubitori ai acestei captivante discipline sportive – din Europa, Asia și, probabil, și America de Nord, destui oficiali FIS, în frunte cu Walter Hofer, șarmantul Race Director al acestei specialități, cu puțin timp înainte de anunțata-i pensionare.
 
Ca să ajungă la complexul olimpic de trambuline, plecând din cochetul centru al orașului Râșnov, întreaga caravană are, însă, neplăcuta surpriză să observe, pe lângă un peisaj natural feeric, o… pată neagră, mare, tipic mioritică. Pe contul său de Facebook, apreciatul jurnalist Claudiu Loghin a surprins, în imagini, zilele trecute, „leopardul din spatele gardului frumos vopsit. Îl găsim în albia Ghimbășelului… Mizerie cruntă pe albie, pe vreo doi kilometri lungime. Practic, o groapă de gunoi, în văzul oricui urcă spre trambuline”.

Dacă n-au făcut-o deja, autoritățile locale și organizatorii trebuie să ia de urgență măsuri, să nu-și dea cu stângul în dreptul înainte ca vedetele Cupei Mondiale să poposească la Râșnov. Au fost la Sapporo și, înainte de sosirea la noi, mai au două popasuri, la Willingen și Bad Mittendorf. Lui Stefan Kraft (1.063 puncte), Karl Geiger (1.000 p), David Kubacki (924 p), Ryoyu Kobayashi (907 p) și celorlalți competitori ar fi bine să le arătăm adevărata Românie pitorească, atunci când îi vom întâmpina cu pâine și sare de bun venit.

Foto: Claudiu Loghin


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare