Sport

BRAȘOV. Începe Liga Națională de baschet feminin. Reguli noi pentru sezonul 2017-2018. Olimpia Brașov debutează la Arad

 

Sezonul 2017-2018 al Ligii Naționale de baschet feminin debutează la mijlocul acestei săptămâni. La start vor fi 10 echipe, după ce grupările din Iași și Târgoviște s-au retras. După cele 18 etape ale sezonului regulat, până la startul play-off-ului vor mai avea loc două turnee, la care vor participa formațiile clasate pe pozițiile 1-5, respectiv 6-10.

Sunt și schimbări în ceea ce privește stranierele. Sepsi Sf. Gheorghe a făcut scandal și a primit ajutorul federației, fiind singura grupare care poate folosi șase straniere, dintre care cel mult trei pot fi non-europene. Asta pentru că gruparea covăsneană s-a înscris în Euro Cup. Deși Olimpia Brașov joacă și ea într-o cupă europeană, va avea dreptul să folosească doar cinci străine.

Tot din acest sezon s-a introdus și regula româncei sub 22 de ani, care trebuie să fie pe teren pe tot parcursul primului sfert. Astfel, în primele 10 minute, echipele vor evolua cu două românce pe parchet.

În prima etapă, Olimpia Brașov, care din acest sezon se va numi CSTBv Olimpia, se va duela astăzi, de la ora 18.00, în deplasare, cu FCC ICIM CSB Arad.

„Pentru acest sezon avem un lot tânăr. Media de vârstă este de 21,2 ani. Pesovic este jucătoarea cu mare experiență. Avem șapte junioare, două dintre ele urmând să debuteze pe prima scenă la doar 15 ani. Am început pregătirea puțin mai târziu, dar sper să putem fi la un nivel bun încă din primul meci. Sunt lucruri care trebuie îmbunătățite, dar am încredere în fete, este un grup care poate face performanță. Nu cred că în acest sezon va fi o favorită, cum s-a întâmplat în precedentele sezoane cu Sf. Gheorghe. Va fi o ediție echilibrată. Sper că vom avea evoluții la fel de bune ca în precedentele sezoane, când am jucat patru finale. Acest lucru ne obligăFaptul că nu am jucat în Cupa României (formația din Iași s-a retras – n.r.) este un dezavantaj. Aveam nevoie de meciuri, întrucât avem o echipă cu multe jucătoare noi. Am urmărit în schimb formația din Arad, adversara din prima etapă a Ligii Naționale. Știm totul despre rivalele de mâine și nu cred că ne pot surprinde cu ceva. Va fi un meci disputat, mergem la Arad să câștigăm, vrem să începem campionatul cu o victorie. Nu va fi ușor, dar aveam argumentele necesare pentru a ne impune acolo”, a declarat antreorul formației de la poalele Tâmpei, Dan Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button