Sport

BRAȘOV. Handbal în scaunul rulant

  • 2_264896.jpg
  • 3_264898.jpg
  • 4_264899.jpg
 

Handbalistele de la Corona Brașov au participat la finalul săptămânii trecute, pe Colina Universităţii, la un antrenament de handbal al persoanelor cu dizabilităţi.

Georgiana Ciuciulete, Marilena Neagu, Andreea Chiricuţă şi Bianca Tiron nu au ezitat să se aşeze în scaune cu rotile şi să facă echipe mixte cu băieţii.

„Nu credeam că este aşa de greu. Şi coordonare, şi viteză, de toate, chiar nu mă aşteptam. Eu joc handbal pe picioarele mele, dar acum, când am văzut ce înseamnă cu adevărat un scaun cu rotile, aşezată în el, îi admir foarte mult pe aceşti oameni că nu s-au lăsat demoralizaţi şi, iată, au început să facă acest sport frumos. Efortul depus este chiar mare, deşi nu pare dacă te uiţi de pe margine”, a declarat Georgiana Ciuciulete.

„Totul a pornit de la interacţiunea cu un prieten al echipei de handbal, care are de asemenea dizabilităţi. El vine frecvent la meciurile Coronei şi ne-a spus de aceşti băieţi. Pentru că au nevoie de ajutor şi implicit de promovare a ceea ce fac ei, am organizat această primă întâlnire. Cu siguranţă, aceasta nu a fost o acţiune singulară, vor mai urma acţiuni comune. I-am invitat pe toţi la meciurile Coronei şi la sala la antrenamentele echipei şi, de ce nu, să mai organizăm meciuri de acest fel şi la Sala Sporturilor. Cu siguranţă, handbalul trebuie să fie popular în România. Noi am fost mereu deschişi în a promova handbalul şi mişcarea în general, indiferent de natura ei. Din păcate, există destul de multă reticenţă când vine vorba de activităţi în scaun cu rotile şi din acest motiv băieţii nu au adversari cu care să joace. Pentru a putea participa la competiţii în afara ţării, este nevoie de o competiţie internă, iar la noi aşa ceva nu există. Sperăm ca odată început acest tip de activitate cu echipa de handbal, şi alte oraşe să preia exemplul şi să îi ajutăm să îşi formeze un campionat. Sunt convins că, dacă vor exista mai mulţi practicanţi în ţară, federaţia va lua măsuri şi se va îndrepta şi către ei pentru a-i sprijini”, a comentat președintele clubului Corona Brașov, Liviu Dragomir.

„Componenţii echipei de handbal în scaun cu rotile fac parte din Asociaţia pentru persoane cu dizabilităţi «Sfântul Haralambie», care are ca motto «Singura dizabilitate în viaţă este o atitudine greşită». În cadrul asociaţiei, persoanele cu dizabilităţi beneficiză de servicii de recuperare, de consiliere, precum şi activităţi de petrecere a timpului liber, aici fiind incluse activităţi sportive, culturale, ateliere creative şi excursii. Asociaţia «Sfântul Haralambie» are sediul pe strada Panselelor nr. 23, telefon 0727848629”, au anunțat oficialii Coronei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare