Sport

BRAȘOV. Gică Anton, cooptat în staff-ul tehnic al Coronei

 

Gică Anton este noul antrenor secund al formației Corona Brașov. Fostul portar al Braşovului va face echipă cu Ion Crăciun. Gică Anton a mai antrenat formația brașoveană pe când aceasta se numea Rulmentul, în perioada în care „principal” era Mariana Târcă.

„Îl ştiu pe Gică destul de bine şi chiar simt că vom lucra foarte bine. A intrat deja în pâine, cum se spune, şi se vede că are experienţă, chiar dacă vine după o perioadă în care nu a mai antrenat. Îmi place felul în care colaborăm şi sunt sigur că aşa va fi şi în continuare. Chiar cred că am făcut o alegere bună pentru banca tehnică”, a declarat antrenorul Ion Crăciun.

Altfel, handbalistele de la Corona continuă pregătirile pentru noul sezon.

„Putem spune că am trecut de cea mai grea fază a pregătirii, cea fizică, şi că am depăşit-o cu bine. Fetele s-au implicat, au tras de ele să ajungă la nivelul pe care îl cerem şi sunt mulţumit din acest punct de vedere. Îmi pare rău că nu am avut toată echipa aptă, pentru că se ştie deja că Bianca Tiron şi Larisa Tămaş sunt în recuperare după intervenţii chirugicale la genunchi, iar alte trei fete au lipsit aceste prime săptămâni, pentru că au fost la turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin tineret din Ungaria, cu Naţionala, şi anume Daciana Hosu, Sorina Târcă şi Daria Bucur, care ni se vor alătura începând din această săptămână. Din păcate, Daria nu se va putea antrena cot la cot cu noi, va avea program separat după entorsa suferită. Trebuie să îşi facă recuperarea bine şi să revină curând. De asemenea, se întoarce şi Ana Ciolan de la Universitare, astfel că, încet-încet, începem să ne adunăm şi să facem pregătirea cât mai aproape de ceea ce vom avea pe teren în prima parte a campionatului”, a punctat tehnicianul Coronei, care a continuat: „Am lucrat în săptămânile acestea fizic în sala de forţă şi pe stadion, şi în sală, pe partea de apărare. De acum încolo vom începe să construim şi atacul, să lucrăm la omogenizare şi să ştiu exact pe ce ne bazăm în meciuri. Este bine că va veni o perioadă cu jocuri de verificare, în care putem pune în aplicare ceea ce facem la antrenamente şi putem vedea ce trebuie îmbunătăţit”.

După cum se știe, Corona a renunțat la proiectul „Handbal 100% românesc”, sub Tâmpa ajungând pentru acest sezon rusoaica Ekaterina Vetkova și sârboaicele Marina Dmitrovic şi Dragica Tatalovic.

„Îmi place atitudinea jucătoarelor străine şi cred că s-au adaptat foarte bine. Sunt mereu pozitive, cu zâmbetul pe buze, şi foarte receptive la antrenamente. De asemenea, au adus un plus de forţă echipei, atât pe partea de apărare, cât şi pe atac. Avem jucătoare străine puternice, care sunt sigur că vor arăta foarte bine în jocul nostru”, a punctat Crăciun.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button