Sport

BRAȘOV. Gheorghe Tadici: „Ne ascundem după CAZUL CORONA”

 

România a dezamăgit la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, terminând pe locul 12. Mai mult, în ultimele două partide, „tricolorele” au pierdut la scor, 22-34 cu Suedia, respectiv 20-37 cu Japonia.

Selecționerul Tomas Ryde s-a ascuns imediat în spatele cazului Corona, patru handbaliste, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Daria Bucur și Bianca Bazaliu ratând competiția după ce au folosit terapia cu laser la clubul brașovean.

Gheorghe Tadici, omul care a condus în mai multe rânduri prima reprezenativă și care a fost pe bancă la „argintul” cucerit în Rusia, în 2005, este însă de altă părere.

Într-un interviu acordat pentru prosport.ro, Tadici a comentat: „Cu strategia din ultimii 4-5 ani, nu cred că mai putem ajunge prea curând într-o finală. Aș dori, aș vrea, m-aș bucura, dar nu le mai văd luând nici măcar un «bronz». Nu este o strategie gândită pe termen scurt sau lung, cu diverse posibilități, nici la junioare, nici la tineret. Nouă ne place să ne ascundem repede după umbra degetului, așa cum o facem acum, ne ascundem după cazul Corona, că nu au fost Buceschi și Laslo. Dar jucătoare titulare au lipsit întotdeauna de la turneele finale, inclusiv Cristina Neagu. Și nimeni nu a mai plâns! Și a fost cum a fost gestionată și această situație, pentru că în momentul în care s-a declanșat scandalul de la Brașov, mai erau trei zile până să plece. Normal era ca toate fetele să fie chemate de la bun început la lot (n.r. cu referire la Dache, Vizitiu, Polocoșer, care au făcut joncțiunea cu lotul în ziua plecării, Dache chiar pe scara avionului), iar marți seara să fie anunțat lotul final, să aibă antrenamente toate jucătoarele. Sunt realități, dar dacă le spui, deranjează. Nu am impresia că ideile mele sunt de necombătut, dar asta este opinia mea. Nu vreau să dau senzația că am dreptatea absolută prin ceea ce spun, dar realitatea este vizibilă. Și nu mă refer la locul 12 de la finalul Mondialului din Japonia, ci este vorba de maniera în care ne-am prezentat. Se întâmplă să mai pierzi un meci la diferență mare, să n-ai o zi bună, dar maniera în care au pierdut cu Suedia, cu Spania și Japonia a fost deranjant. Nu am inclus meciul cu Rusia”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button