Sport

BRAȘOV. George Scripcaru, despre fotbal. Ce se întâmplă cu FC Brașov. Dezastrul de la Corona

  • scripcaru24iun04_2.jpg
 

În amplul interviu oferit pentru www.prosport.ro, primarul Brașovului George Scripcaru a vorbit și despre fotbalul din oraș.

În condițiile în care FC Brașov este în „moarte clinică”, iar falimentul va fi declarat în luna septembrie, după vacanța judecătorească, în această perioadă se încearcă formarea unei echipe noi, care în final să cumpere marca FC Brașov și să fie continuatoarea grupării„stegare”, cum se întâmplă la Arad cu UTA sau la Ploiești cu Petrolul.

„A fost o perioadă, cu mulţi ani în urmă, când Municipalitatea a avut un rol, a şi avut participare, a şi fost implicată ca entitate în tot ceea ce înseamna FC Braşov. Cu schimbarea în Societatea Comercială, Municipalitatea a avut, la fel, o implicare, însă cu timpul lucrurile s-au degradat, în sensul că din punct de vedere al relaţionării acestui parteneriat au început să scârţâie. Atunci, când într-o formulă de parteneriat nu există un respect, o abordare corectă, atunci mai bine te retragi. Însă, lucrurile au decurs în ultimii ani aşa cum ştim cu toţii şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Noi am avut implicare în ceea ce priveşte componenta materială, logistică, am făcut ce trebuia făcut. Municipalitatea a avut şi un rol financiar în acest parteneriat, dar lucrurile nu au evoluat într-un sens bun. Nu este plăcut ce se întâmplă, pentru că se termină sau se închide ceva ce putea să aibă un alt parcurs în privinţa asta. De asta evit să mă bag în povestea asta şi am ales să construim la nivelul municipiului structura cu copiii şi oamenii care au fost odată implicaţi şi au avut un rol în ceea ce înseamnă fotbalul în Braşov”, a spus Scripcaru.

Apoi, George Scripcaru a vorbit și despre proiectul Corona fotbal, care a dus echipa în Liga 1, unde însă a rezistat doar un sezon, după care a fost desființată.

„Totul a plecat de la un lucru de suflet, o iniţiativă dintr-o joacă. Să facem la Corona o echipă formată din foşti jucători de la Braşov, plecaţi de aici şi ajunşi la o anumită vârstă. Cheltuielile nu ar fi trebuit să fie foarte mari, având în vedere că toţi au familiile aici, nu trebuie să-i plăteşti casă, să-i plăteşti masă, joacă din plăcere, pune suflet. Hai, să existe acest lucru aici, la început în liga a patra, apoi liga a treia. S-a dovedit că atunci când au pus foarte mult suflet şi nu s-au axat pe partea materială, financiară, lucrurile au mers foarte bine. La un moment dat, lucrurile erau foarte plăcute, mergeau cu famiile în deplasare, cu sandwich-ul în buzunar, după meci stăteau toţi împreună, a fost chestiune mai mult prietenească. Nu exista partea de interes material, erau şi oameni în jurul echipei care ajutau din acest punct de vedere. Şi când au pus foarte mult suflet, lucrurile au evoluat încât au ajuns în Liga 1. Personal, am fost întrebat şi am spus că nu este o idee bună să se facă treaba aceasta pentru că atunci când depăşeşti etapa aceasta pe care ai parcurs-o şi ai făcut ceea ce ai făcut plăcere, cu implicare, sunt convins când ai ajuns la acel nivel superior totul se va strica, acolo lucrurile vor fi gândite şi tratate altfel. Alţii care au decis lucrurile din perspectiva asta au făcut altfel, au forţat puţin lucrurile şi au spus că trebuie să intre în Liga 1. Le-am spus că vor fi probleme din toate punctele de vedere, ca nivel competiţional, ca parte materială, infrastructură, logistică, ca parte financiară. Cei care au decis, au luat o hotărâre greşită, s-a demonstrat ulterior că s-a confirmat ce am spus eu. Toţi jucătorii care au evoluat, care erau în Braşov, care au avut un rol important, au fost daţi la o parte. La Braşov erau vreo 30 şi ceva de jucători, dintre care 30 erau din America de Sud, nu aveau nici o legătură cu oraşul, iar unii nu au jucat nici un minut. Cheltuiai foarte mulţi bani pentru că stăteau şi nu produceau nimic, atunci am văzut faţa urâtă a fotbalului. Am văzut ce s-a întâmplat, jucători care erau aduşi să figureze pe aici. Unii dispăreau şi nu mai veneau înapoi şi am aflat ulterior că erau pe la alte echipe prin alte ţări, dar fără forme, cu antrenori aduşi din alte părţi, cu conducere din alte părţi adusă pe aici. Am spus că nu e regulă ce se întâmplă şi că lucrurile trebuie să se închidă din acest punct de vedere. Şi s-au închis, cred că a fost un lucru bun. Am considerat că municipalitatea să nu mai aibă o implicare la acest nivel, la acest sport, dar să ne concentrăm foarte mult pe ce înseamnă copii. S-a întâmplat acest lucru, iar la Corona s-a reînfiinţat secţia de fotbal, dar cu lucrurile foarte clar stipulate, pentru copii. Punct!”, a comentat primarul George Scripcaru pentru sursa citată.

Totodată, edilul a atacat și problema construirii unui stadion în orașul de sub Tâmpa: „Da, este şi asta o problemă. Este aceeaşi situaţie ca şi în cazul sălii de care vorbeam. Va avea şi Braşovul un stadion de fotbal. În ultimii ani am avut un proiect să construim, să avem strategic un stadion nou la Braşov. Cred că trebuie să avem în primul rând o echipă competitivă la Braşov. Şi oamenii, cetăţenii pot să spună, de ce să faci un stadion la Braşov când noi nu avem o echipă? Până la urmă cetăţenii sunt parte în decizia asta a comunităţii. Sigur că sunt foarte mulţi iubitori de fotbal, dar eu cred că, în Braşov, lucrurile trebuie să se clarifice, să se cureţe, să se ajungă la un anumit moment zero şi să se spună: «trebuie să începem o reconstrucţie din punctul acesta de vedere». Şi hai să vedem ce trebuie făcut, cum trebuie făcut, unde suntem şi ce putem să facem din acest punct de vedere. Sigur, este necesar ca la Braşov să avem o sală polivalentă şi un stadion, altfel decât sunt acum. Iar asta să fie o implicare a municipalităţii Braşov ca şi investiţie, ca şi infrastructură. Pe partea cealaltă, de structură de echipă de fotbal nu cred că este bine ca municipalitatea să facă treaba asta”.

CITEȘTE ȘI: 

BRAȘOV. George Scripcaru: „Brașovul va avea o Sală Polivalentă nouă. O vom construi din resurse proprii”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button