Sport

BRAȘOV. FRSB, comunicat legat de accidentarea gravă suferită de Szidonia Lazsadi la Naționalele de schi alpin

 

Într-un comunicat, oficialii Federației Române de Schi Biatlon au vorbit despre concluziile trase după accidentarea gravă, dublă fractură, suferită de sportiva Coronei Brașov, Szidonia Lazsadi, la Naționalele de schi alpin de la Azuga (mai multe detalii aici: Schioară de la Corona Brașov, la un pas de TRAGEDIE!!! ACUZE la adresa organizatorilor Campionatelor Naționale!!! și aici: BRAȘOV. Reacția FRSB, după accidentul groaznic al Szidoniei Lazsadi).

Prezentăm integral comunicatul FRSB:

„Un nefericit accident s-a produs miercuri 13 martie 2019 la proba de slalom uriaș din cadrul Campionatelor Naționale de schi alpin desfășurate la Azuga. Evoluând în cadrul primei manșe, sportiva Lazsadi Szidonia de la Clubul Corona Brașov a agățat o poartă, a căzut și a suferit o dublă fractură. La aflarea veștii, informată fiind de cele întâmplate, conducerea federației a luat toate măsurile pentru ca sportiva să fie așteptată la secția de ortopedie a spitalului de pediatrie din Brașov pentru primi cele mai bune îngrijiri medicale care se impun într-o astfel de situație. A fost solicitat apoi un raport detaliat de la Delegatul Tehnic al competiției și de la juriul de concurs, în legătură cu nedoritul incident.

Din raportul prezentat a reieșit faptul că pârtia de concurs s-a aflat în condiții foarte bune, motiv pentru care juriul de concurs format din antrenori ai sportivilor participanți a decis că se poate desfășura și manșa a doua, a concursului, în ciuda nefericitului accident. De asemenea, raportul precizează că accidentarea s-a produs pe pârtie, în traseul de concurs, și nu ar fi putut fi cu nimic limitată de nici un element de siguranță, căzătura fiind cauzată de o eroare tehnică de abordare a unei porți.

Precizăm, de asemenea, că un grup mic de sportivi, care de ceva vreme contestă decizia federației de a nu le mai finanța deplasările la competițiile la care nu reușesc decât să încheie clasamentele, a folosit acestă nefericită situație pentru a-și continua vendeta față de federație, lansând în spațiul public ideea că fractura suferită de Lazsadi Szidonia s-ar fi produs ca urmare a lovirii de un obiect de pe marginea pârtiei, ceea ce este total eronat.

Încheiem prin a ne exprima regretul pentru cele întâmplate și ne asumăm răspunderea de a lua toate măsurile necesare pentru a limita astfel de incidente, și pentru ca sportiva Clubului Corona să fie recuperată în cel mai scurt timp posibil.

Secretar General, Puiu Gaspar”.

CITEȘTE ȘI: 

Editorial sport: Întrebări…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare