Sport

BRAȘOV – EXCLUSIV. Veste excelentă. Olimpia CSU va juca în cupele europene

 

Olimpia CSU Brașov a încheiat sezonul trecut al Ligii Naționale de baschet feminin pe poziția a treia, după ce a câștigat finala mică, 2-0 la general, cu CSM Târgoviște.

Astfel, formația de la poalele Tâmpei și-a câștigat din nou dreptul de a participa în cupele europene. Dacă până acum gruparea brașoveană nu s-a înscris în competițiile europene, pentru sezonul viitor lucrurile s-au schimbat.

Din informațiile noastre, Olimpia CSU Brașov a demarat procedurile pentru înscrierea în Liga Europei Centrale, unde va evolua în ediția 2017-2018.

Central Europe Women League (CEWL) a fost înființată în 2007, la inițiativa federației din Cehia, și din același an este recunoscută ca o competiție oficială de FIBA Europe. În istoria întrecerii au fost prezente formații din Cehia, Austria, România, Slovacia, Germania, Ungaria și Polonia.

Campioana en-titre este KP Brno (Cehia), care a trecut în ultimul act al turneului Final 4 pe care l-a găzduit, 65-53, de Piestanske Cajky (Slovacia). În duelul pentru „bronz”, Flying Foxes SVS Post (Austria) – SBS Ostrava (Cehia) 76-71.

Conform regulamentului oficial al competiției, în cazul în care într-un sezon se înscriu cel mult 12 echipe, acestea vor fi împărțite în două grupe, primele două clasate urmând să meargă în Final 4. Dacă sunt peste 12 formații, vor exista patru grupe, iar în Final 4 se vor califica doar câștigătoarele seriilor.

Până acum, cele mai multe tofee în Liga Europei Centrale, trei, au fost câștigate de ICIM Arad, în timp ce CSU Alba Iulia a triumfat de două ori.

În această perioadă, oficialii grupării brașovene caută jucătoare pentru a completa lotul pentru sezonul viitor în care echipa va lupta pe trei fronturi, Liga Națională, Cupa României și Liga Europei Centrale. 

Din Brașov, echipa de hochei de la Corona va juca în Cupa Continentală, iar cea de handbal feminin a solicitat un wild-card pentru Cupa EHF.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare