Sport

BRAȘOV. EXCLUSIV. „NEW CORONA” (re)pornește de la ZERO. Planul pentru revenirea în top

 

Retrogradată din Liga Națională după scandalul terapiei cu laser, Corona Brașov va începe reconstrucția din Divizia A, al doilea eșalon al handbalului feminin românesc.

Căzută de sus, din cupele europene, echipa de la poalele Tâmpei va încerca să revină în top, însă probabil va fi nevoie de câțiva ani penru ca acest lucru să se întâmple.

De la 1 martie, secția de handbal a CSM Corona Brașov va avea în frunte un om care a demonstrat că poate face performanță la clubul pe care l-a creat, ACS Transilvania, Marius Fetti.

Noul șef al handbalului de la Corona Brașov a vorbit în exclusivitate pentru www.mytex.ro despre planul pe care îl are pentru a readuce echipa în lumea mare.

Fetti a precizat că se va pune accent mai mare pe centrul de copii și juniori, iar în acest sens va fi demarat un program de selecție continuă în școli. Totodată, deși Corona va activa în Divizia A și mai multe tinere vor face pasul spre echipa mare, clubul va avea formații în toate campionatele de junioare.

În fine, echipa mare, care va fi condusă de Simona Gogârlă, va avea ca obiectiv promovarea în Liga Națională încă din primul sezon.

„Situația actuală este una dificilă pe care știm că toată lumea o regretă, dar faptul este consumat, nu mai putem da timpul înapoi. Tot ce mai putem face în momentul de față e să ne concentrăm pe ce avem de făcut în continuare. Acest club are încă multe sportive de valoare, care nu au nici o vină pentru cele întâmplate și care merită susținute mai departe din toate punctele de vedere. Vreau să reorganizez treptat lucrurile, să implementez o strategie coerentă de dezvoltare a grupelor, de la juniori până la seniori, să mă asigur că va exista continuitate. E nevoie de răbdare și de timp pentru a corecta unele lucruri, sportivii sunt în plin campionat, urmează turneele finale, trebuie să ne concentrăm pe ce avem acum. Pentru început, încerc să identific eventualele probleme, iar o primă măsură este creșterea efectivului de sportivi la grupele mici, deoarce am observat că există un deficit destul de mare. În acest sens, vom demara un program de selecție continuă în școli, pentru a aduce cât mai mulți copii la handbal. Vom avea echipe în campionat la toate nivelurile de junioare, pentru a păstra piramida completă. În momentul de față avem un nucleu foarte bun de jucătoare, cu care s-a muncit mult și e firesc să construim echipa de divizie în jurul lor. Obiectivul este promovarea în Liga Națională din primul an. Pentru asta e nevoie să completăm lotul și cu alte jucătoare tinere, de perspectivă, dar care să și aibă experiență pentru acest nivel. Simona Gogârla e dispusă să continue această muncă și, la cât o știu eu de ambițioasă, sunt convins că va reuși. Nu va fi ușor să conving jucătoare de valoare să vină la Brașov, dat fiind contextul. Mizez însă pe faptul că unele dintre ele vor aprecia acest proiect. Sunt jucătoare foarte curtate, dar care gândesc pragmatic și preferă să mai stea un an la divizie, într-o echipa competitivă, decât să stea pe banca la Liga Națională”, a declarat Marius Fetti.

Rămâne de văzut, însă, ce se va întâmpla și cu actualele jucătoare ale clubului, după verdictul ANAD. Este posibil ca ele să ceară despăgubiri în instanță, dacă vor încasa, după cum se aude, suspendări mari.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare