Sport

BRAȘOV. EXCLUSIV. Florin Spulber, primele declarații după scandalul izbucnit la lotul național de sărituri cu schiurile. „Nu am nimic cu Pâtea și Török, chiar i-am ajutat. Dacă voi simți că prejudiciez imaginea clubului și a FRSB, mă retrag”

 

Florin Spulber, antrenorul coordonator al lotului național de sărituri cu schiurile, omul care a fost acuzat că l-a umplut de sânge pe unul dintre sportivii săi, Iulian Pâtea, a preferat să stea departe de scandalul deja cunoscut în lumea sportului în care activează, dar nu numai. Tehnicianul, care nu a dorit până acum să vorbească, și-a spus, totuși, astăzi, punctul de vedere în exclusivitate pentru www.mytex.ro

Florin Spulber a fost ieri la sediul CS Dinamo, unde: „m-am pus la dispoziția clubului, am făcut declarații despre toate cele care s-au întâmplat în ultimul timp. Cazul este în analiză. Conducerea CS Dinamo și Federația Română de Schi Biatlon (FRSB) vor da un răspuns oficial”, a punctat antrenorul menționat.

Despre primul eveniment relatat de sportivii Iulian Pâtea și Eduard Török, retragerea înscrierilor celor doi de la Turneul celor 4 Trambulie, Spulber a punctat: „Voi prezenta toate documentele cu hotărârea federației în ceea ce privește programul competițional, din care reiese clar decizia vizavi de participarea celor doi la Turneul celor 4 Trambuline. Decizia nu a fost una pe care am luat-o singur. Am decis împreună cu toți oamenii importanți din federație, cu medicii. Nu puteam ca antrenor să îi duc la o competiție de cel mai înalt nivel, după performanțele pe care le-am avut la întreceri mai slab cotate. Decizia a fost simplă, clară, tehnică, nu are nici o legătură cu numele sportivilor. Trebuie să acționăm după fapte, după punctaje, nu după ochi. Planul era unul clar, făcut tocmai pentru a le oferi celor doi o șansă de a merge la Jocurile Olimpice. După Engelberg trebuia o perioadă de refacere, de odihnă. Ar fi urmat alte trei etape de Cupa Continentală, unde ar fi trebuit să mergem, la Titisee-Neustadt, Bischofshofen și Erzurum. Din păcate, ei s-au supărat și a urmat ceea ce deja se știe. A fost un atac copilăresc. Nu e în regulă. Nu mergi si postezi totul în premieră pe pagini de socializare. Ar fi trebuit să explice situația la club, la federație. Nu este admis un asemenea comportament, mai ales la un club militar. Există un Regulament de Ordine Interioară. Mai rămânea să mergem la OTV”.

Apoi, despre acuzațiile pe care i le aduce Iulian Pâtea, care a spus că a fost bătut crunt de tehnicianul său, Florin Spulber ne-a precizat: „Am prezentat clubului poziția mea și în legătură cu acest lucru. Voi dovedi, cu martori, că nu este nimic adevărat. Am lucrat împreună, timp în care consider că i-am și ajutat, după ce atât pe el, cât și pe Eduard Török i-am reprimit la antrenamente, le-am făcut contracte la Dinamo pentru a primi indemnizații, după care urma să fie angajați chiar cu grad. Am făcut aceste lucruri pentru că am crezut în ei, dar mă întreb care este caracterul unui om să recurgă la astfel de chestiuni?!… Nu e echitabil. Nu e normal să fiu denigrat în halul ăsta, fără dovezi, să fiu criticat de opinia publică. Normal, mesajul negativ prinde mai bine. Dacă voi simți că prejudiciez imaginea clubului și a federației, mă retrag, nu este nici o problemă. Dar nu o voi face fără să mă apăr, fără a demonstra că nu am nici o vină. Să nu se creadă că ar fi un gest de lașitate, că mi-aș asuma vina. Apoi, dacă Pâtea nu va înceta cu aceste atacuri la persoană, este dreptul meu să îl acționez în judecată”.

Despre ceea ce va urma în săriturile cu schiurile din România după acest episod, Spulber a declarat: „Acest moment nu va dăuna. Avem în spate generații cu sportivi talentați. Putem face schimbul de generație pentru noul ciclu olimpic în care să ne bazăm pe sportivi curați, care au pornit alături de noi în acest program de la 6-7 ani. O avem și pe Dana Haralambie, există viitor”.

FOTO: gsp.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button