Sport

BRAȘOV. Elita mondială a săritoarelor cu schiurile revine la Râșnov

 

Iubitorii săriturilor cu schiurile vor avea parte din nou de o competiție importantă la Râșnov.

În perioada 25-27 ianuarie, pe baza de pe Valea Cărbunării, vor avea loc două etape din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile. Pe 25 ianuarie va avea loc concursul de calificare, pentru ca cele două competiții să se desfășoare pe 26 și 27 ianuarie, de la ora 13.30. Până atunci, în acest week-end, fetele vor concura la Zao, în Japonia.

Momentan, în clasamentul general conduce nemțoaica Katharina Althaus, cu 530 p, urmată pe podium de norvegianca Maren Lundby, 438 p, și de conaționala sa Juliane Seyfarth, 356 p. Cu doar 25 p acumulate, Dana Haralambie ocupă poziția a 32-a.

Pe pagina de Facebook Ski Jumping World Cup Ladies a fost prezentată o istorie a competițiilor pe care le-a găzduit baza olimpică de pe Valea Cărbunării în ultimii șase ani.

„Prima competiție oficială găzduită aici a fost etapa inaugurală a Cupei FIS din anul 2012, ce a avut loc pe data de 9 mai. Printre săritorii participanți se numără nume mari, precum Thomas Morgenstern, Robert Kranjec și Roman Koudelka.

• În februarie 2013, trambulina mare a găzduit etape ale Festivalului Olimpic de iarnă al Tineretului European.

• Între 1-2 martie 2014 a găzduit etape din calendarul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile la fete.

• În februarie 2015 a găzduit etape din calendarul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile la fete.

• În 2016, Complexul Sportiv a găzduit, în februarie, etape ale Campionatelor Mondiale de sărituri cu schiurile de juniori și, în martie, etape din calendarul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile la fete.

• În 2017, Râșnovul a găzduit din nou etape din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile la fete.

• În anul 2018, între 2-4 martie, alte etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile la fete au avut loc în Valea Cărbunarii, iar, în septembrie, între 21-24, au avut loc etape masculine ale Marelui Premiu de vară.

• În fiecare an, complexul a găzduit ultimele etape ale ediției de vară ale Cupei FIS. În anul 2017, câștigătoarea etapelor feminine a fost reprezentanta României, Daniela Haralambie.

Vor urma și alte competiții. Dintre acestea, prima va avea loc între 25-27 ianuarie 2019, fiind reprezentată de etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile la fete”, a arătat sursa citată, care a făcut și o prezentare a zonei în care se află trambulinele: „Pe lângă Complexul Sportiv si competițiile de sărituri cu schiurile, orașul Râșnov reprezintă o importantă atracție turistică. Conform unui top alcătuit de publicația Traveler, Cetatea Râșnov este una dintre cele mai frumoase cetăți în timpul iernii. Construcția veche de 800 de ani a fost renovată în anul 2010 și oferă numeroase magazine de suveniruri, dar și alte tipuri de activități medievale. De asemenea, turiștii se pot întoarce în timp, cu câteva milioane de ani, aterizând în lumea dinozaurilor, la Dino Parc. Altă atracție turistică deosebită este reprezentată de Peștera Valea Cetătii, aflată la doar câteva minute distanță de Cetate. Acolo, apa perfect cristalină reflectă rocile si arcadele formate de calcar, de o frumusețe impresionantă. Peștera oferă un traseu luminat, care nu pune probleme persoanelor ce suferă de claustrofobie. Când luminile se sting, cei mai curajoși se pot bucura de întunericul absolut, în care ochiul uman nu se poate adapta. Orașul Râșnov este situat la 12 km de Poiana Brașov, locul perfect pentru iubitorii de schi si snowboarding și la doar 11 km de Castelul Bran, faimos pentru legendele și moștenirea Contelui Dracula. De asemenea, nimeni nu ar trebui să piardă apusurile superbe, deasupra munților!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button