Sport

BRAȘOV. Eduard Török chiar nu merita așa ceva… În schimb, Noriaki Kasai continuă să „zboare”!

 

Săritorul brașovean cu schiurile Eduard Török a concurat pentru Ungaria în competițiile FIS de vară-toamnă, reușind să adune puncte importante în Cupa Continentală. A lăsat trecutul în urmă, uitând și iertând, sperând într-un viitor în roz.

Totul, însă, s-a rupt brusc, neașteptat, pentru săceleanul care aspira să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing: „Am avut niște discuții cu federația maghiară, în urma cărora am decis că este mai bine atât pentru mine, cât și pentru ei ca eu să încetez activitatea sportivă. Cu alte cuvinte, mi s-a zis că bugetul este foarte limitat și că nu știu dacă mă pot susține să merg în Cupa Mondială, ceea ce mi s-a părut absurd, având în vedere că au un singur săritor. Mi s-a impus un antrenor maghiar cu care nu am fost de acord și mi s-a zis ca federația nu poate oferi altceva și, dacă nu îmi convine, pot sa stau acasă”.

Asta în condițiile în care, așa cum a relatat Török, în toate competițiile și cantonamentele de „până la Râșnov” a fost pe banii săi, cu promisiunea că va fi susținut după ce va avea rezultate.

„Am căzut din lac în puț, altfel zis”, a concluzionat, trist, Edi Török, un performer extrem de talentat, lovit, iată, de ghinion în plan sportiv.

Japonezului Noriaki Kasai, în schimb, destinul i-a zâmbit larg. La 47 de ani este pregătit pentru startul celui de-al 31-lea sezon în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, care va începe la Wisla, în Polonia, peste două săptămâni. De altfel, la Olimpiada de la PyeongChang, în 2018, el a promis că va fi prezent și la Beijing – 2022. Interesant este că de la Jocurile Olimpice organizate la Albertville, în 1992, „samuraiul” n-a lipsit la nici o ediție olimpică de iarnă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare