Sport

BRAȘOV. Edi Grosu: „Cred că în acest moment sunt între primii 10 sprinteri ai lumii și sunt convins că mă pot lupta cu cei mai buni”

 

2015 a fost anul în care ciclismul românesc a revnit după foarte mult timp în lumea bună, anul în care doi rutieri au reprezentat țara noastră într-un mare tur, „Il Giro”. Unul dintre ei, zărneșteanul Edi Grosu, aflat la începutul carierei de profesionist, component al formației Nippo-Vini Fantini a fost aproape de un rezultat imens, un podium de etapă, dar până la urmă s-a mulțumit cu un loc 5. Nu a fost singurul rezultat meritoriu al rutierului nostru, care a mai ocupat un loc 12 și un loc 14 chiar în etapa finală.

Aflat pentru câteva zile acasa, în vacanță, Grosu a vorbit într-o conferință de presă despre reușitele din 2015, dar și despre obiectivul pentru 2016.
„De la începutul anului, principalul obiectiv a fost Turul Italiei. A fost un start bun de an, cu un loc 5 într-o etapă din Turul San Luis. Au urmat primele clasice din Belgia, dar nimic nu mergea bine, am reușit să termin o competiție din cinici. Am simțit că ceva nu era în regulă, am făcut niște teste, care au arătat doi viruși, dintre care unul ataca ficatul. Am luat o pauză de două luni, timp în care nu m-am antrenat deloc. Am început pregătirile cu 10 zile înainte de startul Turului Turciei, competiție în care am reușit un loc 9 în etapa a doua. Apoi a venit confirmarea că voi participa în Turul Italiei. La startul «Giro» eram la 60-70% din potențial, iar în prima săptămână am suferit. Din fericire, am început să mă simt mai bine și a venit acea etapă de la Jesolo, unde am terminat pe locul 5. Puteam ușor să urc pe podium, dacă nu aș fi fost împins de rusul de la Katusha. Până la urmă, a fost un tur bun pentru mine, am învățat multe. A urmat Turul Sibiului, unde, chiar dacă nu am câștigat o etapă, am îmbrăcat tricoul galben. Un alt rezultat bun a venit pe finalul sezonului, locul 4 în Turul Piemontului (competiție aflată în eșalonul imediat inferior celor de World Tour – n.r.). În 2016 vreau mai mult. Cred că în acest moment sunt între primii 10 sprinteri ai lumii și sunt convins că mă pot lupta cu cei mai buni ”, a declarat Grosu. 

Pentru ce echipă va concura în 2016 Edi Grosu și care sunt obiectivele rutierului brașovean în sezonul următor, mâine în Transilvania Expres.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button