Sport

BRAȘOV. Edi Gherghe continuă „războiul” cu AS „SR”: „Dacă vor să folosească Steagu’ în denumire, să cumpere, să nu fure”. Răspunsul AS „SR”: „Ministerul Justiției ne-a dat verde pentru această denumire”

 

Pe modelul CSA Steaua – FCSB, sub Tâmpa se naște un conflict în care sunt implicate cele două formații de Liga 4 care folosesc denumirea „Steagu’”.

Este vorba despre ACS Steagu’ Roșu Brașov, echipa lui Edi Gherghe, și despre formația înființată de suporterii brașoveni, care după ce va avea și CIS-ul definitiv se va numi Asociația Clubul Sportiv „SR” Municipal Brașov. Pentru a dobândi personalitate juridică, cei de la „SR” au fost nevoiți să explice la Ministerul Justiției însemnătatea celor două litere din denumire, iar acestea provin de la Steagu’ Renaște.

Acest aspect nu i-a convenit lui Edi Gherghe, care susține că marca Steagu’ îi aparține.

„Am discutat cu juriștii noștri și mai întâi vom notifica clubul «SR». Noi avem din 2010 CIS și certificat de la OSIM pe «Steagu’». Îi rog amiabil pe cei de acolo să nu mai folosească acest cuvânt în denumirea lor. În 2010, denunirea era disponibilă. Nu vreau să se ajungă la un conflict, precum cel dintre CSA Steaua și FCSB, dar cuvântul «Steagu’» trebuie să dispară din denumirea lor. Este o marcă în care eu am investit și e normal să o protejez. Știu că și ei își doresc, dar dacă vrei ceva ce nu mai este disponibil, cumpără, nu fura. Normal, mă aștept să apară reacții de la fani, dar trebuie să înțeleagă că nu am ceva personal, eu doar apăr ceva în ce am investit. Dacă nu se poate amiabil, mă voi îndrepta în instanță și voi cere anularea cuvântului Steagu’ din denumirea lor”, a declarat Edi Gherghe.

În replică, avocatul AS „SR” Brașov, Alexandru Gheorghe, a explicat: „Nu au ce să facă. Nu poți avea exclusivitate pe un cuvânt. Ar trebui ca cei de la Dinamo Kiev să vină să le spună celor de la Dinamo București să își schimbe numele. Din câte știu eu, la OSIM, marca Steagu’ Roșu Brașov este înregistrată pe SC FC Brașov SA. Marca noastră este SR. Am obținut denumirea de la Ministerul Justiției. Acolo am explicat de la ce provin cele două litere și, după ce s-au făcut verificări, s-a constatat că nu se confundă cu denumirile altor cluburi. Noi nu folosim denumirea lui, altfel nu primeam rezervarea de denumire. Sunt liberi să facă ce vor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button