Sport

BRAȘOV. Dumitru Prunariu, făcut OM ADEVĂRAT de un mare campion! DESTĂINUIRI…

  • dumitruprunariu.jpg

Fostul astronaut brașovean Dumitru Prunariu a relatat, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, că în copilărie a făcut lupte greco-romane sub îndrumarea lui Valeriu Bularca, acesta fiind campion mondial în 1961 și vicecampion olimpic în 1964.

„Aveam o sănătate foarte bună, nu înseamnă absolută, dar foarte bună. Tatăl meu coordona secția de lupte greco-romane de la Clubul Uzinelor Steagul Roșu. Nu era sportiv, dar o coordona, pentru că avea posibilitatea să ofere avantaje sportivilor care făceau parte din sculărie, muncitorii din secția lui. Dintre aceștia au ieșit campioni mondiali, cum ar fi Valeriu Bularca, care a ieșit și vicecampion olimpic. Mă antrenam cu el, pentru că era prieten bun cu tata, îi era subordonat la fabrică. Bularca a devenit profesor de sport și coordona un club sportiv în Brașov. Când am crescut, eram mai firav, iar tatăl meu m-a întrebat dacă nu vreau să fac sport și m-a dat pe mâna lui Valeriu, căruia i-a spus «Ți-l dau pe mână, scote din el un om adevărat». Doi ani de zile am făcut lupte greco-romane, eram deseori învățat cum să-mi protejez urechile, pentru că nu existau căști atunci și riscai să ai urechi butucănoase”, a dezvăluit Dumitru Prunariu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare