Sport

BRAȘOV. Dumitru Berbece, noul antrenor principal al echipei Corona. „Este o situație grea, dar nu îmi este frică de nimic”

 

După demiterea Marianei Târcă, Corona Brașov și-a prezentat astăzi noul antrenor principal, Dumitru Berbece care va ocupa această funcție cel puțin până la finalul sezonului. Noul obiectiv al formației de la poalele Tâmpei este calificarea în Cupa EHF.

„Ne aflăm în fața unui moment pe care nu ni l-am dorit. În urma rezultatului de vineri (28-32 cu Universitatea Cluj – n.r.) a trebuit să luăm o decizie. Din acest moment, noul antrenor principal este Dumitru Berbece, un tehnician cu experiență, care în ultimii ani a avut rezultate deosebite. Este o mișcare firească. A fost alături de echipă, cunoaște schemele de joc. Sunt convins că această mișcare va fi de bun augur. A fost nevoie să facem o schimbare, pentru că, din nefericire, jocul echipei nu funcționa. Trecând peste rezultate, nu întotdeauna câștigi în sport, evoluțiile nu erau cele pe care le doream. O astfel de decizie a fost inevitabilă. Cred că și echipa ține la Dumitru Berbece. Am avut o discuție cu fetele și sunt convins că îl vor sprijini și că vor fi alături de el. Vine mâine meciul cu CSM București. Vrem să facem un joc bun și de ce nu să apară acel declic și să reușim o minune. Berbece va fi antrenor până la finalul sezonului, după care vom avea o discuție pentru prelungirea contractului. Obiectivul echipei sezon este calificarea în Cupa EHF în sezonul viitor”, a declarat Liviu Dragomir, președintele ASC Corona Brașov.

La rândul său, Dumitru Berbece a comentat: „Este o situație pe care nimeni nu a așteptat-o și care nu pică bine. Viața merge înainte și trebuie să ne facem treaba pentru ca la sfârșit să ne îndeplinim obiecitvul. Știu că este o situație grea, suntem unde suntem. Ne așteaptă o parită foarte grea la București, cu o multinațională, o câștigătoare de Liga Campionilor. Vom încerca să facem un joc bun, nu avem ce pierde. O evoluție bună ne-ar da încredere pentru viitor. Toate meciurile din retur vor fi finale pentru noi. Echipa noastră nu s-a schimbat. Trebuie intervenit la capitolul motivare, la dorință, la atitudine. Fiecare trebuie să se exprime mult mai bine în teren și trebuie să o luăm de jos. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar nu mai plecam favoriți cum se întâmpla în anii trecuți. Vom merge să ne batem cu toate echipele, să obținem puncte. Avem obiectiv calificarea în Cupa EHF și trebuie să dam totul pe teren în fiecare partidă, altfel nu avem nici o șansă. Cred că fetele vor face acest lucru. Sperăm să revină cât mai repede Carmen Cartaș, o jucătoare de care avem mare nevoie. În schimb, Mihaela Briscan s-a operat de menisc și va lipsi o perioadă, iar Camelia Hotea nu cred că va mai putea juca în acest sezon. Nu îmi este frică, iar lumea trebuie să fie alături de noi. E ușor să dai în cap. Este un moment pe care trebuie să îl depășim. Și în campionatele trecute au fost probleme, dar parcă echipa a fost mai unită și a făcut performanță. Acum, am văzut o formație nesigură și fără încredere. Nu știu să spun de ce. Să vedem ce se va întâmpla în viitor”.

După ce mai mulți suporteri au acuzat conducerea clubului pentru situația în care a ajuns echipa, întrucât în vară nu s-au făcut transferuri, Liviu Dragomir a comentat: „Noi ne asumăm ceea ce facem la acest club. Am încercat să aducem jucătoare în vară, din păcate din diferite motive nu am reușit. Dacă va fi cazul, la un moment dat vom spune care au fost aceste motive”. 

CITEȘTE ȘI:

BRAȘOV. Veste bună. Laura Chiper rămâne la Corona


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare