Sport

BRAȘOV – DOLIU. O personalitate marcantă a sportului românesc s-a ridicat la îngeri… Slalom lin printre stele, domnule Mihai Bâră!

  • bara.png
 

Cel mai valoros schior alpin care a reprezentat România în competițiile internaționale, brașoveanul Mihai Bâră s-a stins din viață, lăsând în urmă o mare de lacrimi și tristețe.

Înmormântarea marcantei personalități, cetățean de onoare al Brașovului, va avea loc marți, 16 martie, la orele 12.00, la Cimitirul Municipal.

Mihai Bâră a fost campion mondial universitar în 1951, titlu cucerit în Poiana Brașov. De asemenea, a fost triplu medaliat cu aur la Campionatul European Universitar (1958), câștigător al Cupei Europei la schi alpin (Germania – 1952) și multiplu campion național.

A fost căsătorit cu Magdalena Marotineanu (lector universitar la Facultatea de Silvicultură), „Madi” pentru cunoscuți, multiplă campioană națională la schi alpin și vicecampioană mondială universitară, performanță realizată în Polonia.

Mihai Bâră a absolvit două facultăți, IEFS București și Dreptul, lucrând ca secretar la Consiliul Județean pentru Sport, dar și ca jurist consult, la Uzina 2 și la Fabrica 6 Martie Zărnești.

A fost, vreme de 15-20 de ani, vicepreședinte al Federației Române de Schi, iar timp de 25 de ani, membru al Federației Internaționale de Schi, dedicându-și întreaga viață pasiunilor sale, sportul (schiul) și științelor juridice.

Totodată, a scris pentru ziarele Drum Nou și Sportul, fiind comentator al Televiziunii Române la 6 ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, de la Sapporo (1972), la Nagano (1998).

Este și autorul a două cărți de specialitate, „Schiul pentru toți” și „Schiul, nimic mai simplu”, fiind o perioadă și membru al Comitetului Olimpic Român (COR).

Dumnezeu să te aibă în pază, stimate domn.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare