Sport

BRAȘOV. Doi jucători care au debutat în Liga Națională la Rom Cri Brașov au devenit oameni de bază în Naționala de handbal masculin, antrenată de Xavier Pascual

Georgică Cântec a fost crescut de la juniori II de regretatul antrenor Bebe Vlădescu

 

România pare să reînvie în handbalul masculin după venirea lui Xavier Pascual, antrenorul Barcelonei.

„Tricolorii” au pornit lansat în preliminariile Campionatului European din 2018, reușind două victorii în primele două meciuri din grupă, cu două echipe importante, Belarus și mai ales Polonia.

Doi dintre jucătorii de bază ai Naționalei, Georgică Cântec (foto) și Ionuț Ramba, au plecat în handbalul mare de la Rom Cri Brașov. Primul a fost crescut sub Tâmpa încă de la juniori II de regretatul Bebe Vlădescu, în timp ce Ramba a venit de la CSS Făgăraș. Ambii au debutat în Liga Națională de handbal masculin la Rom Cri, sub comanda lui Vasile Curițeanu.

Un alt antrenor care a lucrat cu cei doi la Rom Cri, Florin Paraschiv, ne-a declarat: „Un mare merit l-a avut și Bogdan Munteanu. El era patronul și a plătit pentru aducerea acestora. De mici, cei doi anunțau că vor ajunge handbaliști importanți. Ramba era și este un finalizator de excepție, iar acum văd că s-a pus la punct și cu apărarea. Georgică este un luptător. Unde îl puneai, acolo juca. La noi, la Rom Cri, a început pivot, apoi a jucat inter dreapta, centru, iar acum în Națională este inter stânga. Mă bucur sincer pentru ei. Cântec nu a avut un talent nativ, dar a muncit enorm și este foarte disciplinat. De aceea a ajuns unde este. Să nu îl uităm pe Dan Racoțea, un produs 100% al Rom Cri Brașov, care acum este accidentat, dar și el este component al primei reprezentative. Au fost câțiva handbaliști de valoare la Brașov. Ce echipă am fi avut, dacă am fi putut să îi ținem, să continuăm proiectul Rom Cri, sau dacă Primăria ar fi făcut la masculin ce face la Corona cu handbalul feminin. An de an, Brașovul ar fi fost pe podium în Liga Națională”.

La rândul său, Bogdan Munteanu, fostul patron al echipei Rom Cri Brașov, a comentat: „Sunt fericit pentru ei. Au debutat la noi, la Rom Cri, în Liga Națională și eram convins, încă de pe atunci, că vor ajunge la un nivel înalt”.

În acest moment, Georgică Cântec evoluează în Liga Națională, la Potaissa Turda, Ionuț Ramba joacă în Bundesliga, la TBV Lemgo, iar Dan Racoțea este coleg cu Valentin Ghionea, în Polonia, la Wisla Plock. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare