Sport

BRAȘOV. David l-a învins din nou pe Goliat. Olimpia CSU, meci entuziasmant cu una dintre favoritele la titlu

  • olimpia1_258173.jpg
  • olimpia2_258172.jpg
  • olimpia3_258171.jpg
  • olimpia4_258175.jpg
 

Olimpia CSU este cu siguranță cea mai săracă echipă a Brașovului, însă an de an reușește performanțe care sfidează orice logică.

Și în acest sezon, antrenorii Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic au luat-o aproape de la zero și au format o nouă echipă. Cu un buget limitat, cei care se ocupă de această formație au reușit să adune un lot cu care vor încerca din nou să depășească orice imaginație și să se bată pentru primele locuri. Asta în condițiile în care alte cluburi din Liga Națională de baschet feminin beneficiază de bugete astronomice, unele fiind de vreo cinci ori mai mari decât poate asigura un oraș ca Brașovul pentru gruparea care a adus performanțe constante an de an. Este destul de sigur că Olimpia CSU nu va câștiga campionatul, însă încă după primul meci al sezonului și-a câștigat deja respectul oamenilor care iubesc acest sport.

După ce duelul din prima etapă de la Cluj a fost amânat, Olimpia CSU a debutat în Liga Națională cu o partidă de foc, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, cu CSM Satu Mare, una dintre formațiile cu buget foarte mare comparativ cu nivelul campionatului, care se va „bate” pentru titlu cu Sepsi Sf. Gheorghe. A fost o nouă dovadă că în sport nu banii sunt cei care joacă. Pentru asta, însă, este nevoie de niște caractere. Cu un lot net inferior numeric, brașovencele au luptat incredibil și au terminat meciul epuizate, însă cu un rezultat mare, 80-74, pe sferturi 23-13, 20-20, 16-26, 21-15. Practic, Olimpia CSU a jucat în cinci sportive. Biljana Pesovic și Flavia Ferenczi au stat pe parchet 40 de minute. Kristina Arsenic, 38 de minute și 1 secundă, Alina Podar, 38 de minute și 56 de secunde, și Carla Bartee, 37 de minute și 46 de secunde, au părăsit terenul doar pentru puține momente. Au mai jucat Amira Al Ash Hab și Candice Warthen. Olimpia CSU a dominat prima repriză, pe care a terminat-o cu un avans de 10 puncte, 43-33. Și în sfertul al treilea, echipa noastră a fost mai mereu în față, însă, pe final, trei reușite de trei puncte semnate de Andreea Olah Orosz au făcut ca tabela să arate 59-59 înaintea ultimelor 10 minute. Sfertul final a fost unul incredibil. Cu ultimele resurse de energie, „olimpicele” au reușit să se mențină mereu în față pe tabelă. Flavia Ferenczi a fost omul decisiv, cu trei reușite de trei puncte, care au făcut ca ultimul minut să fie unul liniștit.

„Fetele au dat totul, și-au dorit mult această victorie. S-a demonstrat că nu joacă banii. Sfertul patru a fost o luptă incredibilă și jucătoarele trebuie felicitate pentru ceea ce au făcut. Noi încercăm să ne facem treaba. De când sunt eu la această echipă, de cinci ani, am făcut împreună cu Dan Calancea eforturi uriașe, dar și niște performanțe. Sperăm în continuare că va veni cineva și lângă noi, că cineva va vedea ce reușește această echipă”, a declarat „secundul” Nenad Marinkovic.

„Principalul” Dan Calancea a comentat: „Am demonstrat de foarte multe ori în ultimii ani că nu banii joacă în baschet. Sunt mândru de ceea ce au realizat fetele. Și cele care au fost pe parchet și cele care au luat loc pe bancă merită felicitate. Este un rezultat comparabil cu cel de la handbal, unde Vâlcea a învins CSM București. Diferența dintre noi și Satu Mare este enormă din toate punctele de vedere, buget, lot, rotație. Cu atât mai mare este această victorie. Le-am spus fetelor când am plecat din vestiar că va câștiga echipa care își va dori mai mult, așa cum a spus Alina Podar la conferința de presă dinaintea partidei. Noi am fost acea echipă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare