Sport

BRAȘOV. Dan Calancea, despre noul sezon în baschetul feminin românesc

 

Olimpia CSU a fost în ultimii ani printre protagonistele Ligii Naționale de baschet feminin, în ciuda faptului că bugetul a fost mai mereu mult sub cel al altor grupări.

De aceea, Olimpia CSU nu a putut niciodată să lupte pentru titlu în Liga Națională. A fost acea finală a Cupei României, pierdută cu Târgoviște, după o decizie controversată a arbitrilor la ultima fază a meciului.

Și în acest sezon, antrenorul Dan Calancea trebuie să încropească o echipă pe care să o ducă între primele din campionat.

„Baschetul feminin brașovean traversează una dintre cele mai bune perioade. Paradoxal, dacă ne gândim la faptul că bugetul echipei este unul dintre cele mai mici din Liga Națională. În ultimii patru ani, Olimpia CSU Brașov a dovedit o constanță de invidiat, disputând nu mai puțin de nouă turnee final four, 4 în Liga Națională, 4 în Cupa României și unul în Liga Europei Centrale. Sper că în această nouă ediție să nu ne mai confruntăm cu atât de multe probleme ca cele din sezonul precedent. Noul format mi se pare atractiv, putând contribui la promovarea baschetului feminin. Lotul cu care ne vom prezenta va fi format în majoritate din jucătoare tinere și foarte tinere. Sunt un vehement susținător al jucătorului român, se știe foarte bine acest aspect, dar consider că nu o regulă trebuie să îi asigure prezența în teren. Valoarea trebuie să primeze. Vom cauta, așa cum am obișniut iubitorii de sport din Brașov, să etalam un baschet spectaculos și eficient. Dacă și în acest sezon vom juca încă un final four, înseamnă că minunile există cu adevărat”, a declarat Dan Calancea.

Despre programul echipei în această toamnă, tehnicianul a punctat: „Avem programate trei turnee de pregătire, în Bulgaria și Serbia, unde organizatorii suportă toate cheltuielile echipei noastre, și turneul internațional organizat de Sf. Gheorghe”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare