Sport

BRAȘOV. Dan Calancea: „«Cenușăreasa» sportului din oraș a mai reușit o performanță”

 

Olimpia CSU Brașov va încerca în week-end să cucerească un trofeu european, Liga Europei Centrale.

Turneul Final 4 al competiției va avea loc sâmbătă și duminică, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.

„Avantajul terenului propriu este dat în mare măsura de modul în care susținătorii echipei înțeleg să fie alături de formația favorită. Un public cunoscător al fenomenului, realmente te poate purta către victorie”, a menționat antrenorul „olimpicelor”, Dan Calancea.

Intrarea în ambele zile va fi liberă la toate cele patru meciuri.

În semifinale, formația noastră se va duela cu una dintre echipele bune din „Damen Basketball Bundesliga”, BC Pharmaserv Marburg. „Delfinii albaștri” este numele sub care mai este cunoscută gruparea din Marburg, antrenată de Patrick Unger, un tehnician de 35 de ani.

„Consider că ne-am făcut temele foarte bine. Miruna Crasnic mi-a prezentat tot ce trebuia să știu despre adversar. Întâlnim medaliata cu bronz a ultimelor două ediții din Bundesliga. Există un grup de 8-9 jucătoare care evoluează de trei ani împreună, iar antrenorul conduce echipa din 2013. Deci există continuitate, ceea ce este foarte important. Noi suntem pe o pantă ascendentă, întotdeanul planific împreună cu asistenții mei să atingem vârfuri de formă în momentele importante din sezon. Pe cea mai valoroasă nemțoaică din lotul advers, Finja Shaake, o cunosc. Am întâlnit-o pe când am antrenat Naționala de tineret. Atunci, România a învins Germania la Campionatul European de tineret, divizia A. Am analizat cinci meciuri pe care Marburg le-a jucat în acest sezon în Bundesliga și trei din Liga Europei Centrale. Trenuie să avem o defensivă exactă la perimetru și sper ca jocul nostru la interior să decidă învingătoarea”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

„Ceea ce am realizat reprezintă o performanță extraordinară. M-am gândit la acest rezultat de când am spus da proiectului Olimpia CSU. Totul a fost făcut pas cu pas, cu răbdare, ceea ce în sportul românesc se întâlnește din ce în ce mai puțin. Este normal să existe emoții, dar atmosfera în cadrul echipei este foarte bună. Nu trebuie să existe presiune, caliifcarea în acest Final 4 este un rezultat deosebit. Cu siguranță, din punct de vedere financiar, raportat la echipele de primă ligă din Brașov, suntem «Cenușăreasa» sportului. Chiar și așa am jucat patru finale în ultimii doi ani, două mari de Cupa României și două mici în Liga Națională. Totodată, avem peste 15 jucătoare care fac parte din loturile naționale ale României. Următorul pas ar fi trecerea într-o cupă europeană de nivel superior. Nu acum, la finalul sezonului, acest lucru ar trebui să se întâmple peste doi ani, dacă ne vom permite din punct de vedere financiar o prezență în Euro Cup”, a adăugat Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare