Sport

BRAȘOV. Dan Calancea a prefațat semifinala cu Alba Iulia: „Ei au individualități, noi suntem o echipă. E foarte important să câștigăm primul meci al seriei”

 

Semifinala Ligii Naționale de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov – CS Universitatea Alba Iulia, va începe miercuri la ora 18.30, prima partidă fiind programată la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.

Calificarea în ultimul act se va decide în sistemul cel mai bun din trei partide. Al doilea meci se va disputa pe 18 martie la Alba Iulia, iar dacă va fi nevoie de un joc decisiv, acesta va avea loc pe 20 martie, sub Tâmpa.

Adversara „olimpicelor” trece printr-un moment fast, la finalul săptămânii trecute reușind calificarea în finala Ligii Europei Centrale, după ce a dispus în semifinale de formația cehă Kara Trutnov, 79-69.

„Va fi o serie dificilă pentru noi. În momentul de față Alba Iulia este o echipă foarte puternică, o candidată certă la titlu. Totuși, sper că vom avea prestații bune și vom reuși să ne calificăm în finală. Principalul nostru atu ar trebui să fie faptul că în această serie mai multe meciuri s-ar putea juca la Brașov. De multe ori, cum s-a văzut și în faza precedentă cu Galați, acesta poate fi și un dezavantaj, presiunea mai mare este pe echipa gazdă în aceste meciuri cu miză mare. Sper să începem bine, este foarte important ca în primul meci să ne mobilizăm și să obținem victoria. Am mai spus-o. Din punctul meu de vedere, după ce au transferat cele mai importante jucătoare de la Arad, Alba Iulia are ca individualități un lot mai bun decât Sf. Gheorghe. Este o combo-echipă, sunt șase straniere cu o valoare incontestabilă pentru campionatul nostru. Ca individualități, categoric Alba Iulia este peste noi. În schimb, mizez pe faptul că noi ca și echipă suntem superiori. De multe ori nu individualitățile ci echipa contează. Sper că fanii vor veni la sală, avem nevoie de ajutorul lor în această partidă”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Despre faptul că gruparea pe care o pregătește se află la un pas de o finală în Liga Națională, Calancea a precizat: „Dacă spuneam înainte de startul sezonului că putem juca finala Cupei României și pe cea a Ligii Naționale, probabil lumea ar fi râs. O calificare în ultimul act al campionatului ar fi ceva deosebit pentru baschetul, dar și pentru sportul brașovean. Nu e la îndemâna oricui și cred că fetele merită acest lucru pentru munca pe care au depus-o în acest sezon”.

Brittany Logan s-a recuperat după entorsa suferită și ar putea evolua încă din primul meci al seriei cu CS Universitatea Alba Iulia. „Cred că Logan va juca miercuri. Vine după acea entorsă, nu va fi la parametri normali, nu s-a antrenat cu echipa. E un handicap faptul că ea nu se află la potențial maxim”, a adăugat Dan Calancea.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare