Sport

BRAŞOV – CUPA MONDIALĂ. Sara Takanashi s-a îndrăgostit de Râşnov!!!

Şi alte vedete din lumea săriturilor cu schiurile au avut cuvinte de laudă despre atmosfera de pe Valea Cărbunării

  • takanashipodium.jpg
 

Se ştie, ieri, la Râşnov, Sara Takanashi a obţinut a 50-a sa victorie în circuitul Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile. A acumulat 247.3 puncte după două sărituri măsurând 96 şi 97.5 metri, japoneza deţinând, de asemenea, recordul trambulinei (K 90 metri) de pe Valea Cărbunării în Cupa Mondială, în 2014 sărind 100.5 metri.

Sara Takanashi a relatat după performanţa realizată duminică: „Râşnovul reprezintă un loc special pentru mine. M-am îndrăgostit de această zonă. Românii m-au susţinut mult şi apreciez asta”.

Norvegianca Maren Lundby, care a câştigat etapa de Cupă Mondială de sâmbătă, duminică clasându-se pe locul secund, a precizat: „Condiţiile de concurs avute s-au apropiat de perfecţiune. A fost o atmosferă excelentă, cu foarte mulţi spectatori prezenţi”.

De asemenea, austriaca Daniela Iraschko-Stolz, ocupanta locului trei în competiţia de ieri, a menţionat: „A fost superb. Etapele de Cupă Mondială de la Râşnov sunt preferatele mele din întreg circuitul. Puteam să evoluez mai bine, dar am avut probleme la genunchi. S-au uzat în atâţia ani de activitate sportivă”.

Înaintea etapelor de la Hinzenbach (Austria), de la finele săptămânii, Sara Takanashi conduce în Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile, având 995 puncte. O urmează o altă niponă, Yuki Ito (842 p), şi Maren Lundby (697 p).

Braşoveanca Dana Vasilica Haralambie se află pe locul 32 în clasamentul general, cu 56 p.

Lideră în topul pe naţiuni este reprezentativa Japoniei (2.255 p), România ocupând a 12-a poziţie, în faţa Cehiei, cu cele 56 de puncte cucerite de sportiva legitimată la CS Dinamo.

Potrivit site-ului Federaţiei Internaţionale de Schi, în ierarhia premiilor în bani oferite pentru performanţele obţinute în actualul sezon al Cupei Mondiale, Takanashi este prima, cu 29.850 de franci elveţieni încasaţi. În schimb, Dana Haralambie ocupă locul 34, primind 720 de franci elveţieni.

Foto 2 FIS – Podiumul etapei de duminică din cadrul Cupei Mondiale de la Râşnov

CITEŞTE ŞI: RÂŞNOV – CUPA MONDIALĂ. Sara Takanashi, la a 50-a victorie din carieră!!!

Din Râşnov adunate (şi galerie foto!)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare