Sport

BRAȘOV. Cupă Mondială cu RECORDURI și PREMIERE la Râșnov!

 

Reuniunea de Cupă Mondială masculină la sărituri cu schiurile de la Râșnov, o premieră pentru România, s-a încheiat cu bine.

După rezultatele înregistrate sâmbătă (BRAȘOV. Râșnovul ȘI-A FĂCUT INTRAREA CU BRIO și în elita masculină!), austriacul Stefan Kraft (26 de ani), învingător, a declarat la conferința de presă: „A fost o nouă competiție «cool». Mi-am analizat săriturile de vineri și am forțat, știind că Geiger este extrem de puternic, mai ales în manșa secundă. Am fost și puțin nervos, din cauza presiunii. Am riscat, dar am reușit să mă impun”.

Astfel, cu a 20-a etapă de Cupă Mondială câștigată, Stefan Kraft a egalat numărul de victorii obținute în circuitul elitelor de un alt mare „icar” austriac, Andreas Goldberger, care este, în prezent, comentator la Austrian TV.

După locul secund ocupat sâmbătă, germanul Karl Geiger a punctat: „Sunt fericit de rezultat. Ambele sărituri au fost bune, pot spune că m-am distrat. Îmi place să concurez pe trambuline mici. Am avut și puțină neșansă în a doua manșă, din cauza vântului. Privesc cu încredere spre viitor”.

Geiger se află la 118 puncte în spatele lui Stefan Kraft, liderul Cupei Mondiale, și adjudecarea globului de cristal „se joacă”.

Pentru Constantin Schmid, locul 3 ocupat pe Valea Cărbunării a însemnat primul său podium obținut în Cupa Mondială, neamțul subliniind: „Nu mă așteptam să termin în top 3, vizam să fiu în primii 10”.

Trei sportivi au stabilit recordul trambulinei K 90 de la Râșnov, sărind sâmbătă câte 103 metri: Schmid, Gregor Schlierenzauer (Austria) și Kraft.

Între primii 6 s-au aflat și norvegienii Daniel Andre Tande și Marius Lindvik, precum și germanul Stephan Leyhe.

Revenit după o lungă indisponibilitate în circuit, Severin Freund a făcut un pas înainte la Râșnov, reușind să se califice ieri în manșa secundă, pentru a termina pe locul 29.

 
„Caravana” Cupei Mondiale va ajunge la finele săptămânii viitoare la Lahti, în Finlanda, unde sunt programate 3 etape, 2 individuale și una pe echipe. Concursul de vineri este, în fapt, o reprogramare, după anularea întrecerii de la Ruka, din 1 decembrie 2019, din cauza vântului extrem de puternic.
 
Foto: FIS Ski
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button