Sport

BRAȘOV – CUPA MONDIALĂ. Ce se va întâmpla azi?!… Geiger, GREU DE ÎNVINS la Râșnov!

 

La Râșnov, germanul Karl Geiger a câștigat, vineri după-amiază, prima etapă de Cupă Mondială masculină la sărituri cu schiurile desfășurată pe Valea Cărbunării, pe trambulina având dimensiunea de 97 de metri. El a sărit de două ori câte 100 de metri (270.3 p), luându-le fața compatriotului Stephan Leyhe și austriacului Stephan Kraft, ceilalți clasați în top 3.

„Karl Geiger nu putea fi bătut. N-a făcut nici o greșeală. A fost impresionant”, a declarat, la finalul concursului, fair-play, Kraft, liderul la zi în Cupa Mondială.

Analiștii FIS au subliniat că Geiger este un specialist al zborurilor pe trambuline mici, punctând și că el s-a mai impus la Râșnov de două ori, la Grand Prix-ul de vară din 2018.

„Chiar îmi place acest loc, ador să concurez aici”, a punctat Karl Geiger după ultimul succes.

Ocupantul locului secund, Stephan Leyhe, a mărturisit că a fost surprins de performanța bifată pe Valea Cărbunării, întrucât nu se simte confortabil, de obicei, să concureze pe trambuline normale.

La rându-i, Stefan Kraft a mai declarat: „Sunt fericit pentru locul 3 ocupat. Prefer să sar pe trambulinele mari, dar și aici a fost plăcut”, austriacul fiind la al 12-lea său podium din Cupa Mondială în acest sezon.

Peter Prevc (Slovenia) a fost al 4-lea, iar norvegianul Marius Lindvik, care a câștigat sesiunea de calificări, al 5-lea.

Revenit după o indisponibilitate de lungă durară, germanul Severin Freund a ocupat a 32-a poziție, nereușind să se califice în manșa secundă. A și afirmat după întrecere: „Mi-a fost dor să sar din nou. Mai este și mâine (azi – n.r.) o zi”.

Cu 1235 de puncte acumulate în ierarhia generală a Cupei Mondiale, Karl Geiger s-a apropiat de nr. 1 Stefan Kraft (1333 p), al treilea „icar” din clasament, japonezul Ryoyu Kobayashi, neconcurând la Râșnov.

Programul de astăzi:

ora 12:00 – calificări

ora 13:45 – a doua etapă de Cupă Mondială.

Foto: FIS Ski

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button