Sport

BRAȘOV. Cum se „învârt” datoriile de milioane de euro ale „stegarilor”?!…

 

FC Brașov se zbate în continuare, în speranța ca va reuși să scape de faliment și că, în final, se va putea întocmi un plan de reorganizare viabil. Totuși, la datoriile care există în acest moment, șansele sunt extrem de mici.

Astăzi, la Tribunalul Brașov a fost un nou termen în procesul în care instanța judecă cererea de anulare a tranzacției dintre FC Brașov și ICIM privind baza sportivă și de scoatere a ICIM-ului de la masa credală.

„Administratorul judiciar de la ICIM, Marian Brescan, a invocat faptul că o astfel de cerere se poate face într-un interval de un an. Eu am făcut-o în decembrie, după depășirea termenului. Nu am putut să o fac mai repede, întrucât nu aveam nici o calitate. Administrator judiciar la FC Brașov era… Marian Brescan, cel care nu avea nici un interes să o facă. Astăzi, am cerut să se respingă această excepție. Totodată, am depus în instanță raportul de inspecție fiscală de la SC FC Brașov. În acest raport s-a constatat că respectiva tranzacție a fost una fictivă, artificială. Același control, cu aceeași constatare, a avut loc și la ICIM. Acum, totul depinde de instanță, probabil pronunțarea se va da într-o săptămână”, ne-a declarat administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe.

El a vorbit și despre situația de ansamblu de la clubul „stegar”: „Ioan Nicolae a revenit și el în masa credală pentru o sumă de aproximativ 10 milioane de lei. A intrat și fiul său, cu aproximativ 2 milioane de lei. În schimb, Finanțele au scăzut 12 milioane de lei din datorie, suma pentru care suntem în litigiu la ÎCCJ. Nu pot să spun cu exactitate la cât se ridică datoriile clubului în acest moment. Trebuie să calculez și să refac tabelul creditorilor. În legătură cu reorganizarea, consider că, dacă ar ieși ICIM de la masa credală, se poate face un plan viabil. Dacă nu, e greu, fiind vorba despre 36 de milioane de lei doar către ICIM. Există și posibilitatea ca Ioan Nicolae, în calitate de creditor, să realizeze un plan de reorganizare, iar ceilalți creditori să spună dacă este oportun ca societatea să fie salvată. Probabil, la termenul din 3 mai, se va afla cu exactitate dacă FC Brașov va continua sau va intra în faliment”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare