Sport

BRAȘOV. Cu patru jucătoare de la Corona în lot, România a câștigat Trofeul Carpați. Sorina Târcă și Daria Bucur, cele mai bune marcatoare în meciul cu Olanda

 

Naționala de handbal feminin tineret (Under 19) a României, cu patru jucătoare de la Corona în lot, Daciana Hosu, Claudia Lăcătuș, Daria Bucur și Sorina Târcă, a câștigat Trofeul Carpați, competiție care are loc la Constanța, la care au mai participat Olanda, Franța și Rusia, campioana mondială la această categorie de vârstă.

„Tricolorele” antrenate de Ion Crăciun au început competiția cu un succes în fața Olandei, 28-25, meci în care Sorina Târcă a punctat de 11 ori. Daria Bucur a fost a doua cea mai bună marcatoare, cu 5 reușite.

A doua partidă a fost cea cu Franța, câștigată la limită, 26-25. Alexandra Badea a marcat cele mai multe goluri, 8, urmată de Sorina Târcă, 7, și de Daria Bucur, 3.

„A fost un joc mai bun decât cel cu Olanda. Mă bucur în special pentru rezultat, pentru faptul că am reuşit să gestionăm finalul, întrucât această generaţie a avut multe jocuri în care a clacat pe final. Am început să câştigăm şi puţină încredere. Franţa este o echipă bună, ne-a cam bătut la această generaţie. Au început să meargă traseele, dar mai avem de lucrat în apărare”, a declarat Ion Crăciun pentru prosport.ro.

Astfel, echipa noastră a cucerit trofeul după doar două meciuri. Astăzi, de la ora 13.00, în ultima partidă a competiției, România a întâlnit Rusia, scor 22-22. 

Peste o lună, în perioada 27 iulie – 6 august, această generație va avea un examen major, Campionatul European din Slovenia, unde România se va confrunta în grupă cu Ungaria, Suedia și Olanda.

FOTO: Facebook FRH – Federația Română de Handbal Official


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare