Sport

BRAȘOV. CSS Dinamo – 40 de ani de la înființare!

 

Clubul Sportiv Școlar (CSS) Dinamo Brașov a sărbătorit astăzi 40 de ani de la înființare, piatra de temelie – cum se spune – fiind pusă, în 1979, de fostul director, prof. Ferencz Lechner, vizibil emoționat de modul cum a fost întâmpinat de foștii colegi.

În acest interval de timp, după cum a apreciat actualul director al unității, prof. Marian Vasilache (foto), s-au cucerit 795 de medalii, din care 239 de aur, 248 de argint și 308 de bronz, cele mai reprezentative secții fiind: handbal (masculin și feminin), lupte libere, judo, schi fond și biatlon, schi alpin, sărituri cu schiurile, tenis și alpinism.

La CSS Dinamo, de-a lungul vremii, au activat profesori și antrenori valoroși, mulți numiți și la diversele loturi naționale, precum: Mircea Bucă, Remus Drăgănescu, Tiberiu Orban, Ion Vlădescu, Dan Hotnog, Lenuța Brebeanu, Ferencz Lechner, Sebastian Mihăilă, Ioan Bogdan, Vasile Buclea, Gheorghe Comăniță, Mircea Notopol, Ștefan Pop, Valentin Oltei, Gheorghe Piștea, Nicolae Gârniță, Ioan Bobiț, Gheorghe Cristoloveanu, Wilhelm Grosz, Traian Marcu, Nicolae Șerban (ș.a.)

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, la CSS Dinamo sunt 4 grupe de performanță, 8 de avansați și 13 de începători, la handbal masculin și feminin, lupte libere, judo și tenis de câmp.

În cuvântul luat, directorul Marian Vasilache le-a mulțumit tuturor celor ce au făcut și fac parte din familia CSS Dinamo Brașov pentru performanțele realizate, nominalizând și partenerii, și sponsorii grupării sportive. Bineînțeles că nu a fost uitat nici Inspectoratul Școlar Județean pentru sprijinul acordat, clubul aparținând – se știe – de Ministerul Educației Naționale.

De asemenea, prof. Marian Vasilache a cerut, diplomat, o mai mare implicare din partea Municipalității și pentru tinerii sportivi care sunt legitimați la alte cluburi, în afara celui finanțat de Primărie, pentru că – nu-i așa – și ei sunt brașoveni.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare