Sport

BRAȘOV. CSM Corona, noul club al orașului / Ce spune primarul Scripcaru despre fotbalul brașovean?!…

 

Brașovul va avea în scurt timp un nou club aflat în subordina Primăriei. Este vorba despre CSM Corona Brașov, despre care primarul George Scripcaru a menționat: „Acest club devine ordonator de credite. Se alocă buget prin proiectul de buget al municipiului. I se alocă buget direct. Nu este vorba despre câți bani vor fi, este vorba despre transparență, despre funcționare, despre responsabilizare. Totul va fi la zi în tot ceea ce înseamnă activitatea sportivă a secțiilor de la CSM Corona Brașov. În situația de acum a clubului Corona era o problemă. Suntem în luna martie, bugetul se aprobă luna viitoare și va fi operațional în luna mai. Păi în luna mai se termină campionatele. Intrăm din nou în blocaj cu salariile. Apoi, nu poți plăti retroactiv. O entitate nouă, cu personalitate juridică proprie, va fi ca oricare alta aflată în subordinea Consiliului Local. I se va aloca buget pe necesitățile existente și va răspunde pentru absolut tot, iar lucrurile trebuie să fie «ață», legale. Este o soluție ce vine să rezolve problemele care există din punct de vedere procedural. Corona nu dispare. Sunt secții, la nivelul sporturilor individuale, care pot rămâne în structura care funcționează astăzi. Sumele preconizate pentru Corona Brașov vor fi translatate către noua entitate, care va răspunde pentru bani. CSM Corona Brașov va avea un buget egal cu cel care se lua pe Ghidul de Finanțare de ACS Corona Brașov”. 

Pentru postul de președinte al noului club, dar și pentru cele de șefi de secții, vor fi organizate concursuri. 

Întrebat dacă echipa de baschet Olimpia CSU ar putea ajunge la noul club, primarul George Scripcaru a comentat: „Nu se pune problema de a crea secții noi sau de a desființa unele existente. Trebuie să mai facă și Consiliul Județean ceva. Municipiul nu poate să ducă tot, iar CJ să nu aibă nimic”.

„Brașovul va avea din nou fotbal la nivel înalt”

Despre discuțiile cu ACS SR Municipal Brașov, primarul George Scripcaru a punctat: „Parteneriatul cu ACS SR nu depinde de noi, ci de cei de acolo. Sunt probleme și discuții interne. L-am mandatat pe Adi Szabo să se ocupe. Să vedem cum vor evolua lucrurile în perioada următoare și vom vedea ce se va întâmpla. Sunt chestiuni de natură internă pe care nu vreau să le dezvolt. La ACS SR sunt datorii. Nu putem să plătim datoriile altora. Este ilegal. Asta este o problemă. Cu siguranță, Brașovul va avea din nou fotbal la nivel înalt. Avem variante”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare