Sport

BRAŞOV. Crosul Internaţional „15 Noiembrie” opreşte circulaţia

 

Tradiţionalul Cros „15 Noiembrie”, programat de obicei în sâmbăta cea mai apropiată de această dată pică în 2015 în ajunul comemorării evenimentului istoric. Traseul parcurs de participanţii la revolta anticomunistă a muncitorilor din Braşov, în 15 Noiembrie 1987, va fi parcurs în alergare, pentru a 26-a oară.

Concursul de alergare pe şosea se desfăşoară pe o distanţă de 5 km, iar clasamentele sale vor fi întocmite la general, pe categorii de vârstă sportivi (copii 2, copii 1, juniori 3, juniori 2, juniori 1, tineret şi seniori) şi la categoria amatori (până la 10 ani, 11-15 ani, 16-20 ani, 21-40 ani, 41-60 ani, 61-80 ani).
Startul curselor va fi dat la Roman SA, la ora 11.00 pentru fete şi la ora 11.30 pentru băieţi, de unde va fi urmată ruta Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Hidromecanica SA – Sala Patria – Teatrul „Sică Alexandrescu” – Prefectura Braşov.
În clasamentele generale, valoarea premiilor este 2.500 lei – locul 1, 1.500 lei – locul 2, 1.000 lei – locul 3, 800 lei – locul 4, 700 lei locul 5, 600 lei – locul 6, 400 lei – locul 7 şi 300 lei – locul 8. La fiecare categorie de vârstă, pentru sportivi premiile sunt 150 lei – locul 1, 100 lei – locul 2 şi 50 lei – locul 3, iar pentru amatori 75 lei – locul 1, 60 lei – locul 2 şi 50 lei – locul 3. Pe lângă acestea, vor fi acordate şi premii speciale.
Crosul 15 Noiembrie se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Atletism şi este organizat de către Asociaţia 15 Noiembrie 1987, în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane a Universităţii „Transilvania”, Primăria şi Consiliul Local Braşov. Înscrierile la concurs se pot face online, la adresa www.15noiembrie1987.ro, validarea concurenţilor urmând să se facă în ziua concursului, de la ora 9.00, la locul de start (SC Roman SA). Organizatorii aşteaptă, ca de fiecare dată, o participare mare, la toate categoriile de vârstă, cei mai buni alergători urmând să câştige premii în valoare totală de circa 50.000 de lei.

Banderole negre, pentru victimele din Colectiv

Având în vedere evenimentul tragic care a avut loc în Bucureşti, la Clubul „Colectiv”, toţi participanţii la Crosul 15 Noiembrie vor alerga cu banderole negre că un ultim omagiu adus unor tineri care au murit nevinovaţi.

Dată fiind manifestarea sportivă, circulaţia rutieră va fi întreruptă pe traseul menţionat în intervalul 10.30 -12.30, dar etapizat. Primăria Braşov anunţă că traficul vehiculelor va fi blocat temporar pe traseul parcurs de alergători, în acelaşi interval, dar Poliţia va lua măsuri pentru restabilirea circulaţiei de îndată ce siguranţa alergătorilor o va permite, astfel că în unele zone (spre exemplu strada Poienelor) circulaţia va fi oprită doar pentru câteva minute. „Crosul 15 Noiembrie este o frumoasă ocazie de a ne reaminti că pe acest traseu mii de braşoveni ne-au făcut să ne simţim liberi, după mulţi ani”, spune Marius Boeriu, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987.

Mari sportivi prezenţi la Braşov

Printre cei care au onorat acest cros la ediţiile trecute se află mari personalităţi sportive (Iolanda Balaş, Ilie Floroiu, Maricica Puică, Paula Ivan, Gabriela Szabo etc.). La startul competiţiei au fost prezenţi toţi sportivii de valoare, în probele de semifond şi fond din România, dintre care cei mai reprezentativi amintim: Constantina Diţă – campioană olimpică, Maria Cioncan, medaliată olimpică, Elena Buhăianu, campioană europeană, Cristina Iloc, finalistă olimpică, Iulia Negură, campioană mondială, Ovidiu Olteanu – vicecampion european de sală, Ovidiu Tat – vicecampion european de tineret, Florin Ionescu, participant la JO, Ion Luchianov, finalist olimpic.

„Este probabil singurul eveniment sportiv de amploare organizat la Braşov care se adresează maselor, oricine este binevenit de la 9 ani la 99 de ani. Există premii pentru cel mai tânăr participant şi pentru cel mai vârstnic.
Competiţie de tradiţie, Crosul 15 Noiembrie  ajuns la a XXVI-a ediţie, este una dintre manifestările sportive de prestigiu organizată la Braşov şi se bucură de participarea  în fiecare an a sportivilor din străinătate, dar şi a aproximativ 3.000 de sportivi români, atât amatori dar şi profesionişti. La a XXVI-a ediţie credem că a venit momentul că acest eveniment să devină un eveniment naţional cu două componente principale: stimularea sportului de masă ca singură alternativă ieftină pentru îmbunătăţirea stării generale de sănătate a populaţiei; educaţia tinerilor privind perioada comunistă din România şi principalele mişcări anticomuniste din România”, spune Dănuţ Iacob, prim-vicepreşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987.

În şedinţa de plen a Consiliului Local Braşov din octombrie a fost aprobată alocarea sumei de 36.960 lei din bugetul local pentru pachete cu premii pentru participanţii la cros.

Citiţi şi:

BRAŞOV. 28 de ani de neuitare


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare