Sport

BRAȘOV. Crosul „15 Noiembrie” aduce restricții de trafic

 

Ajuns la cea de-a XXX-a ediție, Crosul 15 Noiembrie are loc duminică, 17 noiembrie, în semn de omagiu pentru Revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov, din 15 Noiembrie 1987.

Evenimentul este organizat de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Local Brașov (co-finanțare), Federația Română de Atletism, Consiliul Județean Brașov (co-finanțare) și Instituția Prefectului Județul Brașov. Organizatorii au anunţat că la start sunt aşteptaţi între 1.400 şi 2.000 de alergători profesionişti sau amatori. Anul acesta, fiind vorba de o ediţie aniversară, concurenţii nu vor achita taxa de înscriere.

De la ediția din 2018, Ambasadorul concursului este Paula Ivan, campioană olimpică (1.500 metri) și vicecampioană olimpică (3.000 metri) la Jocurile Olimpice de Vară de la Seul (Coreea de Sud), deținătoare a recordului olimpic în proba de 1.500 metri (3 minute, 53 secunde și 96 sutimi), performanță ce datează de 31 de ani (1988).

Crosul 15 Noiembrie este un concurs internațional de atletism, omologat și certificat IAAF-AIMS, la care participă atleți de performanță și atleți amatori de toate vârstele. Traseul măsoară 5 kilometri și va urma traseul parcurs de manifestanții de la 15 Noiembrie 1987.

Startul se va da în interiorul parcului industrial SC Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit revolta anticomunistă din 1987. După start, alergătorii vor trece de poarta uzinei de autocamioane și vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – Hidromecanica – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.
În tradiționala cursă de 5 kilometri (5K), atleții amatori vor alerga împreună cu atleții de performanță. Primii la linia de start, ordonați de arbitru, vor fi atleții de performanță. În urma lor vor fi așezați atleții masters și atleții amatori.
În Cursa Populară, copiii sub 14 ani (în ziua concursului) și familiile (minim un părinte + un copil) vor alerga împreună pe aceeași distanță, de 5 kilometri, dar vor avea timp limită de alergare de o oră.

Traseul îl aveți în animația de aici.

Ce zone trebuie ocolite duminică

Duminică, 17 noiembrie, traficul rutier va fi întrerupt integral astfel: orele 7-18, Bulevardul Eroilor, zona Prefectură-Facultatea de Inginerie Mecanică-Modarom-stația de taxiuri. Autovehiculele care vor intra pe B-dul Eroilor dinspre magazinul Star vor fi deviate pe str. Postăvarului-str. Politehnicii, cu ieșire în str. Nicolae Bălcescu; orele 8:45-13:30, Giratoriul str. Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – str. Piața Teatrului.; orele 10:30-13:30, Bulevardul 15 Noiembrie, de la intersecția cu str. Vlad Țepeș, coborând la Patria (intersecția cu str. Castanilor), Tribunal și până la Giratoriul din Centrul Civic (Camera de Comerț).

De asemenea, traficul rutier va fi întrerupt pe un singur sens (sensul de mers spre București, pe partea din dreapta a carosabilului) astfel: orele 10:30-13:30, Bulevardul 15 Noiembrie, de la Giratoriul din Centrul Civic (Camera de Comerț), mergând pe traseul Hidromecanica – Bisericuța de lemn – Giratoriul „3 Alimentare” (intersecția str. Zizinului – Calea București) – Spitalul Astra – Giratoriul de la Spitalul Județean (intersecția cu str. Carpaților) – intersecția cu str. Pârâului – intersecția cu str. Vulturului – intersecția cu str. Zorilor – intersecția cu str. Berzei – intersecția cu str. Poienelor – str. Poienelor – Roman.

Pe acest traseu, trecerile prin Calea București din străzile laterale (str. Nicolae Titulescu, str. Vulturului, str. Zorilor, str. Berzei) vor fi monitorizate și controlate de agenții Poliției Rutiere.

Ieșirile din parcările de reședință spre Calea București vor fi blocate, conducătorii auto fiind rugați să folosească rute ocolitoare, cu ieșire spre str. Carpaților.

Competiția se bucură de sprijinul și colaborarea următoarelor instituții și organizații: Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane; Inspectoratul Județean de Poliție Brașov – serviciul rutier și secțiile din municipiu; Poliția Locală Brașov; Gruparea Mobilă de Jandarmi „Burebista” Brașov; Inspectoratul Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu”; Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”; Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”; Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bîrsei” al Județului Brașov; Clubul Olimpic Brașov.

Citiți și:

BRAȘOV. RATBV modifică temporar trasee și orare


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare