Sport

BRAȘOV. Corona, victorie mare la Bistrița. Echipa lui Ion Crăciun a făcut o repriză secundă aproape perfectă.MVP: Sorina Târcă

 

Corona Brașov este o echipă schimbată în bine față de sezonul trecut și ca exprimare în joc și, mai ales, ca determinare. Echipa noastră a câștigat enorm la capitolul atitudine, arătând că nu este dispusă să cedeze atunci când este condusă. Apoi, apărarea este la un nivel superior (chiar dacă mai apar unele momente de dezorientare, care se cer eliminate), iar acest aspect ajută, în mod firesc, și atacul. Un mare plus este faptul că se acordă încredere tinerelor jucătoare crescute la Brașov, iar acestea nu doar că nu dezamăgesc, ci se impun ca soluții viabile, chiar determinante în unele meciuri, cum a fost și cel din etapa a V-a a Ligii Naționale.   

Astăzi, Corona a câștigat cu 24-21 (9-12) pe un teren greu, la Bistrița, contra  echipei antrenate de „secundul” Naționalei, Horațiu Pașca, și care are în componență jucătoare cu mare experiență, cum ar fi Valentina Ardean Elisei, Nicoleta Dincă, Oana Chirilă, Laura Pristavița, Almudena Rodriguez, Paula Garcia Avila, Magdalena Paraschiv. 

Meciul a început sub semnul echilibrului, mergându-se cap la cap până după jumătatea primei reprize. Au venit, însă, câteva ratări ușoare ale brașovencelor, iar gazdele au profitat imediat și s-au desprins la 11-7, în minutul 25. Imediat, Ion Crăciun a cerut timp de odihnă, iar până la pauză Corona a recuperat un gol, prima repriză încheind-o cu un handicap de trei goluri (9-12).

Partea a doua a fost în schimb una aproape perfectă pentru echipa Brașovului. O mutare importantă a fost cea de la nivelul porții (se vede din nou ce înseamnă să ai un experimentat antrenor cu portarii), Daciana Hosu fiind trimisă pe teren, după ce Tatalovic și Popescu nu au prins o zi bună. Tânăra Hosu, produs al centrului de juniori condus de Mariana Târcă, a închis poarta în momente decisive, iar Corona a început să „topească” handicapul de patru goluri care devenise constant. Dacă Marina Dmitrovic nu a fost în zi de șut, a ieșit la rampă un produs 100% al Coronei, interul Sorina Târcă, MVP-ul partidei, care la doar 19 ani și-a asumat rezolvarea fazelor de joc, fie marcând, fie pasând decisiv și dovedind o viziune a jocului care nu poate decât s-o facă mândră pe mama sa. 

După un gol din poartă în poartă marcat de Daciana Hosu (18-19), Sorina Târcă a înscris de trei ori, scorul devenind 21-19 pentru Corona. O paradă a Dacianei Hosu a fost urmată de o ratare a pivotului Ciuciulete, apoi Hosu a blocat din nou atacul bistrițencelor, însă Chiper a ratat și ea desprinderea la trei goluri.  A redus din handicap Chirilă (Țiplea), pentru Bistrița, însă a fost momentul în care s-a trezit Eliza Buceschi. Două goluri ale sale și unul al Georgianei Ciuciulete au securizat victoria: 24-21 pentru Corona. 

Brașovencele au ajuns la 10 puncte și ocupă poziția a patra a ierarhiei, la trei puncte de liderul provizoriu Măgura Cisnădie. Podiumul este completat de CSM București și SCM Rm. Vâlcea, cu 12 p, fiecare cu un joc mai puțin, cele două urmând să fie față în față marți.

În disputa de la Bistrița, din tabăra Coronei a lipsit Marilena Neagu, cea care s-a accidentat la un antrenament. Ea a suferit o entorsă la gleznă și va fi indisponibilă în perioada următoare.

Marcatoare pentru Corona: S. Târcă – 8 goluri, Chiricuță 5, Ciuciulete 3, Dmitrovic 2, Chiper 2, Buceschi 2, Bucur 1, Hosu 1. 

„Am avut alături de noi la Bistriţa oameni din Braşov care au bătut atâta drum să ne vadă. Faptul că la final au venit să ne felicite, nu face altceva decât să demonstreze că avem toate motivele să luptăm şi să facem totul pentru a câştiga meci de meci şi să ne îndeplinim principalul obiectiv, şi anume să jucăm din nou cu sala plină. Am început bine, dar câteva ratări din situaţii de unu la unu ne-au scos din mână şi apoi am alergat după ele. Mă bucur că fetele au înţeles ce le-am cerut la pauză şi au reuşit să se ajute, să strângă rândurile şi să câştige. Ce nu se ştie însă, este că Marina Dmitrovic a jucat cu dureri de spate dar a vrut să ajute echipa, a lipsit Mari Neagu cu entorsă, avem multe fete răcite, dar chiar şi aşa am reuşit să luăm trei puncte importante. Chiar dacă sunt fete care merită felicitări pentru ce au reuşit individual, şi au avut momente în care au făcut diferenţa, la final important cel mai important e că s-au bucurat împreună de această victorie. În acest fel se câştigă o echipă”, a declarat antrenorul Ion Crăciun.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare