Sport

BRAŞOV. Corona Sportul Studenţesc, la un pas de o calificare în finala Superligii!!!

 

Astăzi şi mâine sunt programate primele meciuri din semifinalele Superligii Naţionale la polo, Steaua – Dinamo, respectiv Corona Sportul Studenţesc – CSM Digi Oradea.

Echipa braşoveană vizează calificarea în prima finală din istoria clubului, având şi atuul de a fi singura care a învins Steaua în cele 32 de partide ale sezonului regulat, după cum a informat jurnalistul Ştefan Găvan.

Înaintea confruntării cu CSM Digi Oradea, poloiştii pregătiţi de Aurelian Georgescu au efectuat un cantonament în Serbia, unde au susţinut mai multe partide de pregătire cu Steaua Roşie Belgrad, campioana Europei din 2013.

Corona Sportul Studenţesc a întâlnit şi anul trecut formaţia orădeană în semifinale, atunci pierând cu 0-3.

Văd o semifinală grea, nu foarte grea. Anul ăsta le-am făcut cadou rivalilor un meci. Este momentul nostru, depinde doar de noi. Un titlu ar înseamna că ne-am făcut bine treaba. Avem un proiect pe termen mai lung. Urmează investiții mai mari în această echipă, ne gândim și la cupele europene. Sper ca pe viitor să avem o prezență mai constantă”, a declarat antrenorul Coronei, Aurelian Georgescu, completat fiind de căpitanul Nicolae Oanţă: „Cine e mai în formă, acela va merge mai departe. Titlul ar însemna foarte mult pentru Brașov, dar si pentru noi, ca sportivi. Doar să participi nu e suficient. Trebuie să fie investiții un pic mai mari, ca să facem față în cupele europene”.

La rându-i, portarul Răzvan Moraru (Corona Sportul Studenţesc) a punctat: „Unul dintre avantaje ar fi că jucăm primele două meciuri pe teren propriu. Echipele sunt echilibrate. Am avut un retur de campionat foarte bun, cu o singură înfrângere, în fața celor de la Oradea. Noi am rămas aceiași jucători față de sezonul trecut și ne-am întărit. A venit un centru care a mai jucat la noi, plus încă un centru la fel de bun. Chestia asta ne-a ajutat foarte mult. Au fost cinci zile de pregătire deosebite la Belgrad. Am reușit să vedem ce ne lipsește, ce mai trebuie adăugat, cam unde suntem. Calificarea în finală este o șansă și nu vrem s-o ratăm”.

Semifinalele Superligii Naționale de polo se dispută după sistemul „cel mai bun din cinci partide” sau „cine ajunge primul la 3”, seria începând astăzi, la Brașov, de la ora 18.00. A doua întâlnire dintre Corona Braşov şi CSM Digi Oradea va avea loc mâine, tot în Bazinul „Olimpic” de la Gară, de la ora 12.00. Intrarea este liberă.

Foto: Ştefan Găvan

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button