Sport

BRAȘOV. Corona și DVTK Jegesmedvek, față în față și în Cupa Continentală. Maghiarii și-au adus antrenori din Suedia și Finlanda

 

După cum www.mytex.ro a anunțat în premieră, Corona Brașov va organiza la Patinoarul „Olimpic” grupa C a turului secund din Cupa Continetală la hochei pe gheață.

Probabil, lupta pentru câștigarea grupei și calificarea în turul al treilea se va da între formația noastră și DVTK Jegesmedvek Miskolc. Cele două grupări sunt cunoștințe vechi, fiind rivale și în Liga Mol la hochei pe gheață.

Dacă la Corona pentru moment s-a anunțat doar un stranier, Richard Filip, iar Martin Lacroix este aproape să semneze prelungirea înțelegerii, la echipa maghiară, campioana Ligii Mol, lucrurile sunt mai avansate, ungurii reușind câteva „lovituri”.

Astfel, conform www.eliteprospects.com noul antrenor principal este suedezul Mikael Tisell, care îl înlocuiește pe Doug Bradley. În sezonul trecut, Tisell a antrenat echipa U20 a grupării suedeze IF Troja-Ljungby. „Secundul” lui Tisell va fi finlandezul Eemeli Parikka, care vine din Mestis, puternicul campionat al ligii secunde din Finlanda, unde a pregătit-o pe Jokipojat, cu care a încheiat pe poziția a treia.

Apoi, la capitolul jucători maghiari, DVTK stă foarte bine, Mikael Tisell având la dispoziție hocheiști precum Balazs Goz, Matyas Vojtko, Nikandrosz Galanisz, Roland Hajos, Balint Magosi, Mark Miskolczi sau Janos Vas, toți jucători de Națională, mulți evoluând acum doi ani în eșalonul de elită al Campionatului Mondial. Sunt și cinci jucători români cu cetățenie magiară, Attila Adorjan, Tibor Albert, Milan Karda, Roland Kollo și Otto Szopos. În afară de Kollo, ceilalți patru au făcut parte din echipa națională a României care a jucat la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Brașov.

În fine, momentan, la DVTK sunt confirmați trei stranieri, fundașii finlandezi Jarkko Leppanen, care va fi la al treilea sezon la echipa din Miskolc, și Anssi Rantanen, adus din Polonia, de la Orlik Opole și centrul Ned Lukacevic, un muntenegrean cu cetățenie canadiană, care în sezonul trecut a evoluat în Polonia, la KH GKS Katowice, și în ECHL, la Quad City Mallards. Mai este și fundașul canadian Jed Rusk, venit de la Univ. of Western Ontario, însă acesta are cetățenie maghiară.

Interesant este că doi jucători de la DVTK Jegesmedvek au fost draftați în trecut de echipe din NHL, Janos Vas, în 2002 de Dallas Stars, și Ned Lukacevic, în 2004 de Los Angeles Kings. Ei nu au jucat însă în NHL.

În ceea ce îi privește pe bascii de la Txuri Urdin San Sebastian, în sezonul trecut, lângă autohtoni au fost patru stranieri, slovacii Michal Klepac și Tomas Stano, canadianul Kelly Geoffrey și suedezul Marcus Wallmark.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare