Sport

BRAȘOV. Corona, obligată să câștige cu Cisnădie

 

Corona Brașov va avea parte mâine de o confruntare extrem de importantă în Liga Națională la handbal feminin. De la ora 18.00, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, formația antrenată de Costică Buceschi se va duela cu Măgura Cisnădie. În condițiile în care adversara de astăzi și HCM Rm. Vâlcea au câte 15 p și ocupă poziția a treia a clasamentului, Corona, care după înfrângerea de la Roman a rămas la 11 p, nu are decâr varianta victoriei, în cazul unui nedorit pas greșit urmând să piardă contactul cu grupările de pe podium.

„Va fi un meci foarte greu, Măgura este o echipă ambiţioasă, care a investit foarte mult în vară. Sunt acolo câteva jucătoare cu experienţă, care au şi câştigat un campionat mondial, iar pe lângă acest lucru, au şi un parcurs bun în campionat. Cu toate acestea, noi trebuie să ţinem cont că jucăm acasă şi unul dintre obiectivele pe care trebuie să ni le îndeplinim este să nu mai pierdem puncte cu nimeni pe teren propriu. Și în deplasare ne trebuie mai multă concentrare şi viziune, mai ales în fazele în care ajungem faţă în faţă cu portarul advers. Nu putem spune că meciul cu Cisnădie este unul capital. Nu consider că în etapa a opta poţi vorbi despre meciuri capitale. Dacă gândim aşa, atunci capitale sunt toate partidele când lupţi pentru un obiectiv. Este un joc de campionat în care trebuie să facem totul pentru a câştiga. Dacă îi spunem capital, nu facem altceva decât să punem o presiune în plus pe toată lumea”, a declarat antenorul Costică Buceschi, care a vorbit și despre faptul că echipa sa a pierdut puncte importante în etapele precedente: „Rezultatele mai slabe au apărut pe măsură ce presiunea a crescut. A contat şi tot ce s-a întâmplat în jurul echipei (depunctarea primită de la FRF – n.r.). Am avut meciuri bune şi mai puţin bune, de la începutul sezonului. Faptul că avem atât de multe jucătoare convocate la echipa naţională, demonstrează că avem în lot fete valoroase, dar încă nu se simt bine în teren. Dorinţă, motivaţie, luptă există, dar din păcate în unele momente realizările nu sunt cele pe care ni le dorim. Nu avem însă ce face, o echipă puternică trebuie să treacă peste aceste momente, să se lupte din primul până în ultimul minut pentru ceea ce vrea să realizeze”.

La rândul ei, Eliza Buceschi a menționat: „Ştim că va fi un meci dificil pentru că Cisnădie are o echipă valoroasă, formată din jucătoare cu experienţă. Rivalele au reuşit să câştige ultimele meciuri şi vin cu un moral foarte bun, ceea ce nu se poate spune despre noi. Cu toate acestea, în acest meci va fi mai mult vorba despre noi, trebuie să strângem rândurile după meciul cu Roman, pe care l-am pierdut. Cred că se va juca până în ultimul minut. Dacă ne uităm pe clasament putem spune că Cisnădie este favorită, dar noi nu vrem să pierdem puncte acasă. După meciul cu CSM a urmat o pauză pentru noi, lipsa meciurilor şi-a spus cuvântul, iar asta se vede în tot ceea ce s-a întâmplat. Avem sincope, încă relaţiile de joc nu s-a închegat şi cred că avem nevoie de mai multe jocuri. Normal, în aceste condiţii sunt puse în pericol şansele de a termina pe podium, dar am demonstrat că avem valoare şi că ne putem bate cu echipele valoroase din campionat, sezonul este lung şi multe se mai pot întâmpla. Chiar cred că totul depinde de noi şi încă avem şanse să ne îndeplinim obiectivul”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button