Sport

BRAȘOV. Corona începe la Galați returul Ligii Naționale de handbal feminin. „Momentan, ne uităm de jos în sus în clasament”

 

După retragerea grupării Cetate Deva din campionat, Corona Brașov va debuta în returul Ligii Naționale de handbal feminin la Galați, cu Danubius. Confruntarea din runda a 15-a a sezonului va avea loc joi, de la ora 16.00 și va fi transmisă de TVR.

Momentan, cu 13 puncte, Corona ocupă poziția a opta a clasamentului, însă cu o victorie la Galați echipa antrenată de Dumitru Berbece s-ar apropia de pozițiile fruntașe. Dacă CSM București și Dunărea Brăila s-au desprins și, aproape sigur, vor încheia pe primele două locuri, de la poziția a treia în jos lupta este deschisă. Acum, pe ultimul loc al podiumului este HC Zalău, cu 22 p, urmată de CSM Roman, 21 p, SCM Craiova, 20 p, HCM Rm. Vâlcea, 19 p și Universitatea Cluj, 14 p, toate aceste grupări având un meci în plus față de Corona.

„Am discutat cu fetele, ne uităm de jos în sus în clasament de unde suntem noi, de pe poziția a opta. Nici jucătoarele nu sunt mulțumite cu această situație, știu că nu este locul lor acolo. Încercăm să facem primul pas spre redresare la Galați. Totul depinde doar de noi. Nu este presiune, deși suntem pe acest loc care nu ne aparține. Un joc câștigat ne va da aer și încrdedere pentru viitor. În sport se poate întâmpla orice. Vom lua totul pas cu pas, să ajungem unde vrem să fim. Calificarea în cupele europene este un pariu al nostru și vom face tot ce depinde de noi să îl câștigăm. Știm că este foarte greu, știm unde suntem. Vom juca pe terenurile echipelor din fața noastră, dar nu cedăm și vom lupta până la capăt”, a declarat tehnicianul Dumitru Berbece.

„Este un meci important și ne dorim să îl câștigăm. Nu suntem pe o poziție bună și trebuie să ne recăpătăm încrederea. În acest moment, lucrurile s-au schimbat, nu mai este ca în trecut. Fiecare meci va fi dificil pentru noi. Nu mai contează cu cine jucăm, toate confruntările vor fi grele și trebuie să le tratăm cu seriozitate”, a menționat Denisa Dedu. 

„Este primul meci al nostru în retur. Sperăm să facem un joc bun. Danubius Galați nu este o formație de top, dar e o echipă incomodă. Mergem cu gândul de a lua cele trei puncte și vrem să redevenim echipa din trecut. Am arătat că putem juca un handbal de calitate. Dacă vom fi o echipă, putem să sperăm că ne vom califica în cupele europene”, a punctat Carmen Cartaș. 

CITEȘTE ȘI: 

CORONA BRAȘOV. Denisa Dedu: „Am mai multe oferte, nu am luat încă o decizie”

BRAȘOV. Echipa de handbal feminin Corona are un nou căpitan


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button