Sport

BRAȘOV. Corona încearcă surpriza în Erste Liga la hochei pe gheață. Seria cu MAC Budapesta începe mâine. „Lupii” au mai dat peste cap calculele hârtiei

 

Cele două semifinale ale Erste Liga la hochei pe gheață, MAC Budapesta – Corona Brașov și DVTK Jegesmedvek Miskolc – Sport Club Miercurea Ciuc, care debutează în această săptămână, au favorite certe.

Cele două formații din Ungaria pornesc cu prima șansă, însă echipele din România traversează o perioadă excelentă din punct de vedere al formei sportive. 

Prima parte a sezonului regulat a fost una dezastruoasă pentru Corona, care a reușit doar 12 victorii în 32 de partide și a terminat pe locul 7. Și Sport Club Miercurea Ciuc a avut o comportare modestă în prima parte a campionatului, ratând intrarea în top 4. În schimb, DVTK a câștigat această primă parte, cu 81 p, urmată de MAC Budapesta, cu 64 p.

Au urmat cele două grupe, 1-4 și 5-9, iar de aici echipele noastre au arătat mult mai bine. În grupa 1-4, MAC Budapesta a câștigat meciul decisiv cu DVTK, chiar la Miskolc, 5-2, și astfel a devenit campioana sezonului regulat al Erste Liga.

În grupa 5-9, Corona Brașov a făcut legea. 8 victorii în cele 8 meciuri și echipa de la poalele Tâmpei, cu un nou antrenor pe bancă, Julius Penzes, care l-a înlocuit pe Martin Lacroix, arată excelent. Sport Club Miercurea Ciuc a încheiat a doua în această grupă, iar echipele din România au fost evitate în sferturi de granzii MAC și DVTK, care au ales Ferencvaros, respectiv Fehervar.

În aceste condiții, Sport Club Miercurea Ciuc a fost aleasă de Dunaujvaros, iar harghitenii au făcut o demonstrație de forță termințnd seria în minimum de meciuri, 4-0.

Corona a ajuns să se dueleze cu Ujpest pentru un loc în semifnale, iar „lupii” s-au impus cu 4-2 la general, după o serie echilibrată, trei dintre cele șase partide fiind decise după prelungiri.

Semifinala MAC Budapesta – Corona Brașov, care se decide în sistemul cel mai bun din șapte jocuri, începe în Ungaria, primele două încleștări fiind programate miercuri, de la ora 20.00, respectiv joi, de la ora 21.00. Maghiarii au prima șansă, însă Corona a mai reușit să încurce calculele hârtiei în această competiție. În sezonul 2013-2014, echipa antrenată pe atunci de Kari Rauhanen și Greg Lindqvist o scotea în semifinale pe marea favorită, Dab Docler, campioana sezonului regulat, cu 3-1 la general. După primele două confruntări, care au avut loc în Ungaria, scorul general a fost 1-1. A urmat un meci fabulos la Patinoarul „Olimpic”, câștigat de Corona cu 5-4 (d.p.), după ce maghiarii au condus cu 3-0. Apoi, „lupii” au închis seria cu un succes „scurt”, 2-1 în meciul 4, și s-au calificat în finala pe care au pierdut-o, 2-4 la general, cu Nove Zamky. 

FOTO: Daniel-Maximilian Milata


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare