Sport

BRAȘOV. Corona – Gheorgheni, al 5-lea meci al seriei! Scorul?… UPDATE. Reacția antrenorului Dave MacQueen

 

La Patinoarul „Olimpic” din Brașov s-a jucat în această seară al 5-lea meci al seriei dintre Corona Brașov și formația din Gheorgheni contând pentru sferturile de finală ale Erste Liga la hochei pe gheață.

Din păcate pentru „lupi”, oaspeții s-au impus cu scorul de 4-3 și conduc cu 3-2 la general.

Corona, cu un lot subțire numeric, nu a putut face față unui meci în care harghitenii au jucat exact și au reușit să fructifice la maximum toate momentele importante. 

Din păcate, spre rușinea acestei ligi, care se dorește una importantă, brigada de arbitrii a avut o prestație dezastruoasă, totul într-o singură direcție, în avantajul harghitenilor. Până și publicul brașovean, unul liniștit, fair-play și cunoscător al fenomenului, nu a mai rezistat și i-a huiduit copios pe „cavalerii fluierului”. 

Prima repriză s-a încheiat cu oaspeții în avantaj, Antal marcând unicul gol în minutul 12. Reușita a venit însă după un atac incorect asupra lui Levente Zsok, nesancționat de oamenii care ar fi trebuit să împartă dreptatea. Brown a egalat în minutul 27, după o fază superbă, însă pe finalul reprizei „fluierașii” au decis că trebuie să facă ceva pentru a decide partida și au dictat o eliminare dublă, 2+2 minute pentru Cody Carlson, deși o sancțiune simplă ar fi fost suficientă. Faza a semănat mult cu cea în care a fost lovit Zsok, înainte de primul gol al celor din Gheorgheni, la care arbitrii au închis ochii. Oaspeții au profitat din plin, iar Valdix și Tendler au construit un avans confortabil cu două goluri în superioritate. Franko a redus din handicap imediat, însă ai noștri nu au reușit să găsească egalarea, deși au avut câteva șanse importante. În ultimele două minute, „lupii” au scos portarul pentru a avea un om în plus, iar Sara a reușit să înscrie în poarta goală și a decis învingătoarea. Golul lui Franko, venit cu 3 secunde înainte de expirarea timpului regulamentar, va conta doar pentru statistici.

„Hochei de play-off. S-au întâmplat multe lucruri. E păcat. Au primit cele 4 minute de superioritate, într-un moment în care scorul era 1-1. Acea decizie a stabilit învingătoarea. Nu mă deranjează penalitățile, dar nu se poate ca arbitrii să decidă cine câștigă un meci. Au marcat două goluri în superioritate și s-au desprins la 3-1. Trebuie să ne stăpânim emoțiile. Putem juca bine. Sunt momente în care ne consumăm energia vorbind cu arbitrii, în loc să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut. Am fost suficient de buni pentru a câștiga acest meci? Cu siguranță. Dar nu am făcut-o, suntem conduși cu 3-2 și trebuie să mergem să câștigăm la Gheorgheni. Nu sunt un magician. Nu pot schimba obiceiurile rele ale jucătorilor. Tot ce pot să fac este să vorbesc cu ei. În prima zi, le-am spus că în play-off contează un singur lucru «puck management». Trebue să iei deciziile cele mai bune când ai pucul, dar și când nu îl ai. Noi nu facem asta în acest moment. Nu putem avea nici agresivitate, pentru că imediat primim eliminări, nu e normal. Apoi, am pierdut 3 fundași de la startul acestei serii. Practic mai avem 4 fundași. Trebuie să își menajeze forțele. Îmi doresc să joace fizic? Absolut. Asta face diferența, dar nu avem asta acum. Nu vom recupera pe nimeni pentru meciul 6. Va fi același lot ca și în seara asta”, a comentat tehnicianul „lupilor”, Dave MacQuenn.

Următoarea partidă va avea loc miercuri, la Gheorgheni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare