Sport

BRAȘOV. Corona, debut cu dreptul în noul sezon al Ligii Naționale de handbal feminin. Victorie în derby-ul cu HCM Rm. Vâlcea

 

Noua echipă a Coronei a debutat cu un meci tare în noul sezon al Ligii Naționale de handbal feminin. La Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, formația antrenată de Costică Buceschi s-a duelat cu una dintre contracandidatele în lupta pentru un loc pe podium, HCM Rm. Vâlcea, pe care a reușit să o învingă la limită, 23-22 (11-11).

Confruntarea a fost una extrem de echilibrată, diferența maximă pe tabelă fiind de două goluri, de fiecare dată pentru Corona. Oarecum normal pentru o primă partidă oficială, de ambele tabere au fost greșeli, care probabil se vor împuțina pe parcursul sezonului.

În ceea ce privește echipa noastră, s-a văzut că există potențial. Apărarea a funcționat bine în marea majoritate a timpului, atât în sistemul 6-0, cât și în 3-2-1, cu Laura Popa cea mai avansată. În atac, există două schimbări majore față de anul trecut. De acum, Corona are forță și de la linia de 9 metri, cu Bianca Tiron în rol de „tunar”, secondată de Laura Popa și Eliza Buceschi. În schimb, mingea nu mai ajunge atât de des la extreme, care erau jucate mult anul trecut. În ceea ce privește jocul cu pivotul, lucrurile au mers O.K., fiind vizibile conexiunile existente între Timea Tătar și pasatoarele Buceschi sau Tiron. În fine, la poartă este loc de mai bine, Ana Maria Mârcă fiind încă sub prestațiile din sezonul precedent.

Victoria „galben-albastrelor”, una extrem de importantă, s-a conturat pe final, în condițiile în care s-a mers cap la cap din primul și până în ultimul minut. Deși nu a avut o evoluție extraordinară, Mârcă a contribuit decisiv, reușind să apere o lovitură de la 7 metri în minutul 59, când Corona conducea cu 23-21. La intrarea în ultimele 60 de secunde, vâlcencele au venit la o lungime în spate, dar Eliza Buceschi&Co. au gestionat excelent ultimul atac, pe care l-au dus până la exipirarea timpului regulamentar, ajutate și de time-out-ul luat de tehnicianul Costică Buceschi. 

Au marcat pentru formația de la poalele Tâmpei: Tiron – 6 g, Tătar – 5 g, E. Buceschi și Chiper – câte 3 g, Popa și Chiricuță – câte 2 g, Bloj și Neagu – câte 1 g. 

Așadar, debut cu dreptul pentru Corona, iar echipa brașoveană va avea parte de două meciuri mai ușoare în următoarele etape, la Slatina și pe teren propriu cu Universitatea Cluj, în care va putea pregăti duelul de la Zalău, din etapa a patra, după care sub Tâmpa va veni CSM București.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare