Sport

BRAŞOV. Corona, cu un pas în semifinalele Cupei EHF la handbal feminin

 

Corona Braşov a continuat seria prestaţiilor excelente din acest an. Echipa antrenată de Bogdan Burcea şi Dumitru Berbece a făcut încă un meci excelent şi a câştigat în Danemarca, 29-21, cu Odense, în prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei EHF la handbal feminin. 

Danezele au marcat primul gol, acesta fiind singurul moment în care au fost în faţă pe tabelă. „Galben-albastrele” s-au distanţat la 7-3, dar Odense a revenit şi a egalat, 10-10. Braşovencele au continuat însă să îşi facă treaba şi până la pauză au pus din nou trei goluri între ele şi daneze, 13-10. Partea a doua a început ideal pentru Corona, care s-a desprins decisiv, 20-12. Odense a mai avut o răbufnire şi s-a apropiat la patru goluri, 17-21, dar pe final diferenţa a crescut din nou. S-a încheiat 29-21 pentru Corona care este ca şi calificată în semifinalele competiţiei. 

Pentru corona Braşov au marcat: Hotea – 7 g, Chiper şi Neagu – câte 6 g, Zamfir – 3 g, Cartaş, Raţiu şi Pricopi – câte 2 g, Bondar – 1 g.

Golurile formaţiei din Danemarca au fost reuşite de: Kristensen şi Jakobsen – câte 4, Iversen – 3, Svangaard, Adler, Haugsted, Linnell şi Offendal – câte 2.

Returul va avea loc duminica viitoare, de la ora 14.00, la Sala Sporturilor „D. P. Colibaşi”.

În meciul tur al sfertului de finală care va decide adversara Coronei din penultimul act, Metzingen – Leipzig 25-24. 

„Am dat puţine şanse adversarului, dar nu ne putem considera calificaţi”

„Le felicit pe fete pentru modul în care au luptat astăzi. Sunt mândru de ele şi de felul în care au arătat ca o adevărată echipă în faţa unui adversar tare, căruia i-au dat foarte puţine şanse. Am întâlnit o grupare puternică, dar noi astăzi am fost mai echipă. Chiar dacă am câştigat prin forţa grupului, nu am cum să nu remarc jocul foarte bun făcut de Ani Mârcă şi de Marilena Neagu. Ani a închis poarta, iar Marilena a surprins apărarea adversă în dese rânduri. Una peste alta, sunt mându că ne-am impus în modul în care am făcut-o. Este o victorie importantă, dar trebuie să rămânem concentraţi pentru că abia în minutul 60 al meciului de la Braşov ne putem considera calificaţi. Mai sunt 60 de minute extrem de importante şi cu siguranţă ne aşteptăm la un retur disputat. HC Odense nu renunţă la luptă, suntem siguri de acest lucru. Nu avem voie să ne relaxăm, în handbal opt goluri nu te pot lăsa să stai liniştit”, a declarat antrenorul Bogdan Burcea.

La rândul ei, Ana Maria Mârcă a punctat: „Suntem foarte fericite că am reuşit să câştigăm la o diferenţă destul de mare, iar eu mă bucur că am prins din nou o zi foarte bună. Trebuie să subliniez că şi fetele m-au ajutat mult. Am arătat ca o adevărată echipă şi când jucăm aşa cu greu ne poate sta cineva în faţă. Am demonstrat că ne putem ajuta şi ne putem susţine în teren, iar asta s-a văzut foarte bine în acest joc. Nu se pune problema să ne relaxăm, suntem conştiente că în handbal totul e posibil astfel că trebuie să dăm totul şi în meciul de acasă. Vrem să ne bucurăm împreună cu fanii care vor veni la meci şi care cu siguranţă vor face o atmosferă extraordinară”.

„E drept, nu ne aşteptam la o victorie atât de categorică, dar ne bucurăm pentru ea. Am luptat pentru fiecare minge. Unitatea grupului şi-a spus cuvântul şi putem spune că prin ea am obţinut această victorie importantă. Ne-am dorit enorm să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun, iar acum suntem fericite că am reuşit. Totuşi, sunt convinsă că la Braşov vom avea în faţă o echipă daneză care va veni cu gândul de a se «bate» la calificare. Trebuie să ne mobilizăm şi să folosim avantajul propriului teren. Vom avea parte de o sală plină pe care nu avem voie să o dezamăgim”, a comentat Camelia Hotea.

În fine, Marilena Neagu a opinat: „Mă bucur când joc bine, dar mult mai importantă este victoria echipei şi faptul că am luat o opţiune serioasă pentru calificare. Trebuie să recunoaştem că ne aşteptam la un joc mai dificil, dar prin evoluţia noastră ne-am uşurat misiunea. Trebuie să jucăm la fel şi acasă, acolo unde vom avea şi publicul de partea noastră. Dacă o vom face, cu siguranţă ne vom bucura împreună cu fanii de calificarea în semifinale, pe care ne-o dorim enorm”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button