Sport

BRAȘOV. Corona Brașov, un nou început

 

Corona Brașov se află în fața unui nou sezon al Ligii Naționale de hanbdal feminin, unul în care nu mai are voie să rateze podiumul. Cu un antrenor nou, Costică Buceschi, și cu transferuri importante, gruparea de la poalele Tâmpei este obligată să fie în top 3 la finalul anului competițional. În condițiile în care pare imposibil să se lupte cu trupa stelară a celor de la CSM București, pentru Corona Brașov rămân „bătăliile” cu grupări precum SCM Craiova, HCM Rm. Vâlcea, HC Zalău și, poate, Dunărea Brăila, pentru locul secund.

„Avem o echipă care ne dă speranţe că ne vom putea îndeplini obiectivele propuse şi că în sezonul viitor vom fi pe podium în Liga Națională şi ne vom asigura calificarea în cupele europene. Consider că s-a încheiat un ciclu şi că în acest sezon începem altul. Au fost şi sezoane cu performanţă, dar am trăit şi gustul amar al ratării obiectivului, pe care, însă, nu vrem să îi mai simţim. Din acest motiv, am început formarea actualului lot, iar acum putem spune că avem o echipă frumoasă, o echipă echilibrată pe posturi cu care, cu siguranţă, braşoveni se vor mândri”, a declarat președintele ASC Corona Brașov, Liviu Dragomir.

Altfel, echipa s-a despărțit în această vară de două dintre jucătoarele brașovence, crescute la centrul de copii și juniori al clubului, care au plecat la Siofok, respectiv SCM Craiova. Oficialii grupării iau partea pozitivă din aceste mutări, precizând că clubul de sub Tâmpa a început să încaseze taxele de formare pentru handbalistele pe care le-a crescut. Reversul medaliei este reprezentat de faptul că două sportive valoroase și tinere nu vor mai ajuta echipa.

„Este pentru prima dată când Corona încasează taxa de formare după jucătoare care au debutat la echipa noastră, şi anume Denisa Dedu, transferată la Siofok în Ungaria, şi Andreea Pricopi, care va juca la Craiova. Este un început bun şi sunt convins că, în timp, mai multe handbaliste care activează acum la centrul de copii şi juniori de la Corona vor aduce la un moment dat venit, deoarece cluburile care le vor transferate vor fi nevoite să plătească grila de formare. Am încredere că, în timp, acest lucru se va întâmpla şi la celelalte secţii ale clubului. Strategia clubului, atunci când a fost înfiinţat centrul de copii şi juniori, a avut ca scop principal creşterea jucătoarelor pentru echipa de senioare, iar al doilea scop de a fi pepinieră importantă pentru handbalul românesc şi, de ce nu, şi internaţional. Deja, Corona dă multe junioare loturilor naţionale de junioare şi tineret, astfel că, în timp, cu siguranţă vor fi oferte avantajoase pentru fiecare dintre aceste fete. Noi ne dorim ca ele să rămână la Braşov, dar cum a fost şi cazul Denisei Dedu, dacă o jucătoare îşi va dori să joace în afara ţării, nu ne vom putea opune. Sigur, însă, peste timp, le aşteptăm să revină acasă”, a punctat Dragomir.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare