Sport

BRAȘOV. Corona, bine reprezentată la JOT 2020!

  • emiliamunteanu.jpeg
 

Gruparea Corpona Braşov va avea patru sportivi participanţi la Jocurile Olimpice de tineret (JOT), ediția de iarnă, care se vor desfăşura în perioada 9-22 ianuarie 2020 la Lausanne, în Elveţia.

Diana Renţea și Andrei Stănescu vor reprezenta România la schi alpin, Ramona Ionel, la patinaj viteză, iar Emilia Munteanu (foto 2), la hochei pe gheaţă. Corona va avea reprezentare şi în rândul antrenorilor, Bogdan Stănescu fiind antrenor la lotul de patinaj viteză, în vreme ce Bogdan Barbu, la schi alpin.

Chiar dacă va avea în faţă o competiţie foarte dificilă, la care vor lua startul cele mai valoroase tinere patinatoare din lume, antrenorul Bogdan Stănescu speră ca  Ramona Ionel să obţină un timp cât mai bun: „Jocurile Olimpice de tineret sunt o competiție puternică, la care vor participa peste 1.800 de sportivi, dar, cu toate acestea, deşi şi întrecerea de la patinaj va fi la un nivel foarte ridicat, sper într-un rezultat bun al Ramonei, pentru că am mare încredere în capacitatea ei de concentrare și mai ales cred în ambiția de care a dat dovadă la competițiile de până acum”.

Antrenorul coordonator al secţiei de schi de la Corona Braşov, Emilian Focşăneanu, are şi el speranţe vizavi de participarea schiorilor Coronei al JOT: „Mă aștept ca, la proba de slalom uriaș, Diana Rențea și Andrei Stănescu să aibă clasări bune, cu o diferență de secunde cât mai mică de locul 1. La slalom special, fiind o probă foarte tehnică, sper ca ambii sportivi să se claseze onorabil. La ambele probe vorbim de diferență de secunde, nu de clasare, astfel punctajul FIS se poate îmbunătăți, ceea ce ne ajută în clasamentele mondiale”.

Jucătoarea de hochei pe gheață a clubului Corona Braşov, Emilia Munteanu, are doar 14 ani şi a fost selecţionată în lotul olimpic al României după o etapă de selecție națională, în urma căreia sportiva s-a clasat pe locul 1, cu un timp de executare de 37,65 și 8 din 8 goluri marcate. Sportiva patinează de la vârsta de trei ani și face hochei de performanță de opt ani, acumulând numeroase premii și rezultate remarcabile alături de echipele pentru care a jucat.

CITEȘTE ȘI: De la BRAȘOV vine portdrapelul României la JOT 2020! Componența echipei țării noastre…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare