Sport

BRAȘOV. Corona a picat examenul la germană

Brașovencele au șansa a doua la calificarea în finala Cupei EHF, după 22-26 în prima manșă a semifinalei cu TuS Metzingen

 

De mult Sala Sporturilor „D. P. Colibași” nu a mai văzut atâția oameni, tribunele fiind neîncăpătoare pentru cei care au dorit să asiste la partida Corona Brașov – TuS Metzingen, din prima manșă a semifinalei Cupei EHF la handbal feminin. Vreo 1.700 de brașoveni s-au înghesuit, au stat și pe scările de acces, pentru a le vedea la lucru pe jucătoarele antrenate de Bogdan Burcea și Dumitru Berbece.

Din păcate, fanii au plecat dezamăgiți, gruparea de la poalele Tâmpei picând examenul în fața liderului din Germania. Încă din start, Corona a pierdut ritmul și nu a fost în stare să oprească tăvălugul pe care l-a avut în față. După primul sfert de oră, nemțoaicele conduceau cu 9-3, în condițiile în care apărarea gazdelor a fost inexistentă, iar în atac ideile au lipsit cu desăvârșire. Toate mingile au căutat-o pe Cristina Zamfir, interul stânga fiind singura marcatoare a Coronei în acest interval. De partea cealaltă, pivotul Behnke și conducătorul de joc Loerper și interul dreapta Temes au făcut ce au vrut, iar panzerele au continuat să fie departe pe tebelă. Totuși, finalul primei reprize a adus o răbufnire a „galben-albastrelor”, care au revenit de la 8-15 și au mers la odihnă cu un handicap de doar patru lungimi, 11-15. În partea a doua, formația antrenată de Csaba Konkoly a refăcut diferența de șapte lungimi, 21-14. A urmat o nouă revenire a Coronei, care a venit la două lungimi, 21-23, având chiar șansa de a se apropia la un gol. Din păcate, brașovencele nu au putut mai mult și până la urmă Metzingen s-a impus cu 26-22 și are de acum prima șansă la calificarea în finala Cupei EHF. De remarcat și arbitrajul mediocru, cu multe greșeli, majoritatea în favoarea nemțoaicelor, prestat de sârboaicele Vanja Antic și Jelena Jakovljevic.

Pentru Corona Brașov au înscris: Zamfir – 10 g, Chiper 3 g, Cartaș, Hotea și Pricopi – câte 2 g, Dincă, Neagu și Rațiu – câte 1 g.

Golurile învingătoarelor au fost marcate de: Loerper – 11, Behnke – 6, Temes – 4, Loseth și Vollebregt – câte 2, Beddies – 1.

„A fost un meci greu, împotriva unei echipe valoroase, bine acoperită pe posturi. Noi am intrat greu în meci și s-a văzut. Rivalele au reușit să speculeze greșelile noastre și să își creeze un avantaj. Și arbitrajul a fost mai ciudat, dar noi nu trebuia să greșim atât de mult. Calificarea se joacă, nu vom ceda. Mergem în Germania să dăm tot ce putem. ”, a declarat Carmen Cartaș.

La rândul ei, Nicoleta Dincă a punctat: „Chiar dacă am pierdut sperăm să întoarcem rezultatul în retur. Am avut în față o echipă puternică, iar noi am avut multe fluctuații în joc care s-au văzut pe tabelă”.

În fine, antrenorul Bogdan Burcea a comentat: „Le-am avertizat pe fete că Metzingen este o echipă extrem de puternică și valoroasă. Adversarele au demonstrat că sunt disciplinate, valoroase și au fost peste noi în acest joc la toate capitolele. Din păcate, în momentul în care ne-am dat seama și am simțit că nemțoaicele sunt puternice a fost prea târziu. Nu am făcut nimic din ceea ce ne-am propus, de la repliere, la apărare și la faza ofensivă. Oscilațiile din evoluția noastră se datorează faptului că nu am avut un joc de echipă. A fost o prestație fără culoare, bazat doat pe acțiuni individuale, sporadic inspirate. Mi-e foarte greu să le înțeleg pe fete, nu știu ce au vrut în acest meci. Un lucru este cert, au privit adversarul de sus, iar reversul medaliei este acesta. Mai avem un meci, însă fără a vrea să dau o tentă, s-a văzut ce au făcut doamnele (cele două arbitre din Serbia – n.r.). Ne închipuim ce va fi acolo. Ne pare rău. Sunt oportunități cu care rar te întâlnești ca jucător, ca antrenor, ca echipă. Sunt trenuri în care nu te urci mai vin peste opt sau zece ani. Mai avem o repriză, pornim cu un handicap de patru goluri către Metzingen. Nu va fi ușor, dar nici imposibil. Mizez că măcar acum ne dăm seama pe cine avem în față și de ce efort este nevoie pentru a întoarce acest rezultat”.

„Un meci tare. Am câștigat datorită defensivei. Am câștigat doar primul meci, suntem fericiți, dar mai avem returul”, a menționat tehnicianul Csaba Konkoly, completat de Anna Loerper, cea mai bună marcatoare a oaspetelor: „Suntem fericite că am câștigat. Atmosfera a fost incredibilă, a fost plăcut să jucăm în fața acestui public. Corona Brașov este o echipă bună, cu jucătoare valoroase. A fost doar prima repriză, avem un avantaj de patru goluri, dar ne așteaptă un retur foarte dificil. În handbal, patru goluri nu înseamnă mare lucru”. 

CITEȘTE ȘI: 

BRAŞOV. CUPA EHF – SEMIFINALE. Corona, învinsă la 4 goluri diferenţă!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare