Sport

BRAȘOV. Constantin Gotcă după AL 9-LEA TITLU MONDIAL: „Judo, un sport greu și complicat”!!!

 

Zilele trecute, Constantin Gotcă a câștigat medalia de aur la judo în cadrul Jocurilor Mondiale ale polițiștilor și pompierilor organizate la Los Angeles – vezi aici: Un BRAȘOVEAN, a 9-a oară pe locul 1 la Campionatele Mondiale ale polițiștilor și pompierilor!!!

Acum, pe pagina sa de Facebook, Constantin Gotcă a făcut o serie de mărturisiri extrem de interesante față de el și sportul său preferat, judo-ul.

Iată postarea sa:

„În viața mea de până acum, (chiar din copilărie) «am reușit» de multe ori să-mi fac «dușmani» prin a spune adevărul, adică lucrurilor pe nume, deranjând mult!… Un meci de judo se câștigă și tactic, nu numai prin procedee spectaculoase, plăcute ochiului, în funcție de adversar, dar și de capacitățile tale tehnico-tactice! De multe ori, aud de la antrenori care-și spun valoroși susțineri către sportivul aflat în dificultate pe saltea «atacă, atacă», dar nu-i spun și cum să o facă. Ideal este ca pe margine să ai un susținător care să știe judo și care să-ți dea «mișcarea în plic» pentru a câștiga atunci când mai ai 10 secunde până la finalul meciului și nu conduci. Auzeam la meciul cu prietenul Vladimir să țin capul jos; GREȘIT, pentru că acolo eu «îi dădusem momeala» pentru ca el să greșească și să-l strangulez, tehnică pe care eu o iubesc foarte mult. Tocmai că sunt bătrân și că am demonstrat în 10 ediții ale acestor jocuri că știu să lupt și să mă pregătesc, în speranța că un decident din țară din acest domeniu va citi aceste rânduri, recomand tinerilor ca pe viitor să se antreneze bine și să fie sustinuți de pe margine de știutori de judo competițional. Să nu mai motiveze (sportivii care luptă) că s-au prezentat nepregătiți la competiție, pentru că nu au avut timp să se antreneze. Am lucrat și eu în Poliția brașoveană, tocmai la judiciar-județ (asta însemna că uneori nu ajungeam acasă 2-3 zile, până se identifica autorul), dar antrenamentele mi le făceam, martori sunt foști sportivi sau actuali de la Dinamo Brașov; în plus, unii șefi îmi mai puneau și piedici!”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare