Sport

BRAȘOV. Conflict între cluburi și Federația Română de Baschet

 

Noile reguli impuse de Federația Română de Baschet pentru noul sezon al Ligii Naționale feminine au declanșat un scandal.

După cum se știe, federația mărit taxele și a obligat echipele să plătească și o garanție de 10.000 de euro, lucru care nu le-a convenit cluburilor. Acestea au contestat decizia, mai ales că majoritatea sunt susținute de autoritățile locale, iar această sumă nu poate fi achitată din bani publici.

Reprezentanții cluburilor s-au întâlnit în această săptămână și au convenit să nu plătească garația de 10.000 de euro, chiar dacă riscă neînscrierea în noul sezon al Ligii Naționale de baschet feminin.

Și noul format, cu trei grupe valorice a creat nemulțumire, iar săptămâna viitoare se anunță decisivă în acest conflict.

„Nouă federația ne-a trimis o hârtie prin care ne-a anunțat că suntem în grupa valorică B, iar dacă plătim taxele și garanția ne urcă în grupa A. Practic, ne obligă să plătim cei 10.000 de euro. La întâlnirea cu reprezentanții celorlalte cluburi s-a decis să trimitem la federație o hârtie semnată de toate grupările, în care ne vom expune nemulțumirile, mai ales că nu am fost consultați în luarea acestei decizii. Cluburile vor propune eliminarea definitivă a garanției sau măcar amânarea și punerea în aplicare din sezonul viitor, să avem timp un an. Apoi, credem că ar trebui să fie o singură serie în Liga Națională, cu 14 sau 15 echipe. Să avem sezon regulat cu tur și retur, după care play-off și play-out. În funcție de răspunsul federației, vom vedea ce se va întâmpla. Pe 24 iulie este programat Biroul Federal. Vom vedea dacă și cluburile vor fi băgate în seamă sau se va face tot cu vrea federația. Apoi, pe 25 iulie ar trebui să fie stabilit țintarul noului sezon, vedem ce se va întâmpla”, ne-a declarat Andrei Moga, repreznetantul secției de baschet de la Olimpia CSU Brașov.

„U” Cluj-Napoca a dat federația în judecată

Conform totalbaschet.ro, Universitatea Cluj-Napoca a acționat în instanță și a cerut la Curtea de Apel Cluj-Napoca anularea actului administrativ al Consiliului Director al Federației Române de Baschet, prin care cluburile sunt obligate să plătească garanția de 10.000 de euro.

Higgins, la Sepsi

Kristina Higgins, cel mai bun pivot al Ligii Naționale de baschet feminin, care în ultimele două sezoane a evoluat la Olimpia CSU Brașov, a semnat cu Sepsi Sf. Gheorghe. La gruparea covăsenană va ajunge o alăt sportivă care a trecut pe la Brașov, Ioana Ghizilă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare