Sport

BRAŞOV. Conflict DUR între Ania Caill şi conducerea FRSB!!! Acuze de ambele părţi!!!

 

În vârstă de 23 de ani, Ania Caill, sportivă legitimată la Corona Braşov, a reprezentat România la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Are în probele de Super G şi coborâre – detalii, aici: Ania Caill (Corona Brașov), COBORÂRE ONORABILĂ la Mondiale în condiții extrem de dificile!!!

După postarea sa de pe Facebook în care a descris condiţiile dificile în care a trebuit să concureze în Suedia, Ania Caill a declarat pentru gsp.ro, detaliind situaţia: „Am fost la Mondial cu antrenorul meu de la club. Eu nu sunt în lotul național. Aparțin de clubul Corona Brașov, singurul care mă ajută din România. Datorită acestui club mai sunt încă pe schiuri… Aș vrea să știu și eu motivul clar pentru care să nu fiu în lot și pentru care ei (oficialii Federaţiei Române de Schi Biatlon – FRSB, n.r.) cred că nu sunt de perspectivă… Mă zbat să fac rezultate bune și voi continua să fac asta, dar să mi se spună că nu sunt de perspectivă și că rezultatele acestea nu sunt suficiente pentru România. Toate țările externe sunt mândre de rezultatele mele, iar România e singura care mă pune deoparte… Sincer, nu mă aștept la nici o schimbare! Am tot sperat, dar nu s-a întâmplat. Toată lumea era mândră pentru ce am făcut la Olimpiada din 2018, dar apoi nu s-a întâmplat nimic. Sunt conștientă că nici măcar un rezultat foarte bun n-ar schimba lucrurile”.

Pentru sursa citată, Emilian Focşeneanu, antrenorul Aniei Caill de la Corona Braşov, a relatat printre altele: „Nu pot să dau mai multe detalii, nu știu cine e de vină. Probabil că au existat tensiuni între ea și Federație în trecut, dar nu pot să vă dau un răspuns”.

La rându-i, Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, a punctat pentru gsp.ro: „Un grup de așa ziși sportivi de performanță își dau în permanență cu părerea pe Facebook și denigrează Federația sau pe colegii și antrenorii lor. Nu pot să înțeleg cum un sportiv poate spune că a fost singur la un Campionat Mondial, în condițiile în care au fost doi antrenori cu ea. Susținerea Federației a fost pentru toți sportivii prezenți acolo. Tot ce a însemnat deplasare și participare la competiție a fost suportat de Federație, nu de către ei sau de clubul la care sunt legitimați. Voi pregăti toate datele și voi face o conferință de presă cu toate cheltuielile vizavi de rezultatele acestei sportive care se compară cu Lindsey Vonn”, subliniind apoi: „Nu i-am oprit niciodată acestei sportive finanțările, doar nu i-am mai plătit acele «staff-uri» de care vorbește ea, care, practic, nu existau”.

Întregul articol din Gazeta Sporturilor îl puteţi citi aici: https://www.gsp.ro/sporturi/altele/exclusiv-conflict-aprins-in-schiul-romanesc-ania-caill-pune-la-zid-federatia-romania-ma-ignora-nici-nu-apar-in-lotul-national-replica-dura-i-am-platit-tot-ce-se-putea-dar-ea-se-compara-cu-lindsey-vonn-559839.html

P.S. Va avea Ania Caill soarta săritorilor cu schiurile Iulian Pâtea şi Eduard Török, care au intrat în conflict cu FRSB anul trecut?

P.S.1 Reamintim că, tot după un conflict cu FRSB, după Jocurile Olimpice de la Vancouver, schioara alpină Miklos Edit a ales să reprezinte Ungaria.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare